Nieuws

20 april 2018

NMBS beschikt vandaag in alle stations over in totaal meer dan 90.000 fietsplaatsen. Het is net deze grote concentratie die ervoor zorgt dat stations een hotspot voor fietsdiefstallen zijn.

19 april 2018

Elk telt in RSL! Ontdek de engagementen van Roeselaarse basisscholen op 8 mei, in het Welzijnshuis.

Schrijf je hier in!

Programma:

19 april 2018

De stad verkoopt een stadsdeel, begrensd door de spoorweg Kortrijk-Brugge en de Koning Leopold III-laan als ontsluiting. De verkoop wordt georganiseerd met een ‘verkoop onder voorwaarden’, waarbij ook aandacht is voor het verbinden, het verduurzamen en het verbeteren van de leefkwaliteit in de...

19 april 2018

Elk Telt wil innovatieve projecten subsidiëren binnen de Stad Roeselare om zo de kansen voor alle inwoners te verhogen en er voor te zorgen dat ieder individu binnen onze stad meetelt.

19 april 2018

In 2018 is het 57 jaar geleden dat in Roeselare het allereerste orgelconcert op regelmatige basis in festivalvorm werd georganiseerd. Aanleiding was de restauratie – transformatie van het Klais–Forrest orgel van de Onze-Lieve-Vrouwekerk in Roeselare in 1960.

18 april 2018

Kinderen hebben opnieuw geen excuus om binnen te blijven op woensdag 18 april, want dan staat de jaarlijkse Buitenspeeldag op het programma. De eerste woensdag na de paasvakantie wordt voor de kinderen opnieuw hét hoogtepunt van het jaar om buiten te ravotten.

21 april 2018

Stad Roeselare verkoopt jaarlijks kippen tegen een gesubsidieerde prijs. De kippenbedeling van zaterdag 21 april was een succes. Met 488 kippen noteerden we een stijging van 108. Er zijn ook 38 meer gezinnen die één of meer keukenafvalverwerkers welkom heetten.

17 april 2018

Het woord Restorestje werd door Vandaele bekroond met ‘Woord van het jaar 2015’ binnen de rubriek Lifestyle. Het was de consumentenvereniging Test-Aankoop samen met de stad Gent die de term lanceerde. Het initiatief wil voedsel uit de vuilnisemmer houden.

17 april 2018

Sinds mensenheugenis heeft de kat de harten van veel mensen veroverd. Als populairste huisdier is de kat niet uit onze samenleving weg te denken.

17 april 2018

Verenigingen en organisatoren, die in de periode mei – augustus acties en projecten met een uitzonderlijke meerwaarde organiseren, kunnen in april een projectsubsidie aanvragen.

17 april 2018

Wie solliciteert, vrijwilligerswerk wil doen, een zaak wil openen of een licentie als sportschutter wil halen, heeft meestal een uittreksel uit het strafregister (vroeger ‘bewijs van goed gedrag en zeden’) nodig.

17 april 2018

Ter gelegenheid van de Dag van de Arbeid zijn alle stadsdiensten gesloten op dinsdag 1 mei. Het Wielermuseum is open.

13 april 2018

Maandag 16 april voert het Agentschap voor Wegen en Verkeer enkele ingrepen uit op de rotonde Meiboomlaan. Dankzij het aanbrengen van nieuwe wegmarkeringen en paaltjes zal de veiligheid voor de fietser hier verhogen. 

10 april 2018

Fiets jij ook graag in Roeselare? Nog tot 21 mei kan je stemmen op jouw favoriete fietsgemeente of -stad. Met deze publieksprijs zetten de VSV (Vlaamse Stichting Verkeerskunde) en de Vlaamse overheid steden en gemeenten met een sterk fietsbeleid in de bloemetjes. 

5 april 2018

Elke zaterdag worden bezoekers en shoppers verwend met een bijzonder gunstig parkeertarief in Roeselare.

3 april 2018

Een avondje ondergedompeld worden in het Roeselaarse heerlijk roodbruin bier. Dat is het opzet van de workshop Koken en cocktails maken met Rodenbach op 30 april in de Paterskerk.

3 april 2018

“WIN! Ontwerp het nieuwe design voor de Batjeskruik en maak kans op een batjes-vippakket en jouw lengte in bakken bier! 

Deelnemen kan tot 15 mei. Bekijk hier het wedstrijdreglement.

26 maart 2018

Plannen om alleen te gaan wonen?

13 maart 2018

Het stadsbestuur streeft naar veilig fietsverkeer. Om dat te kunnen garanderen, voert de Stad heel wat ingrepen uit. Een van die fietsingrepen is het optimaal inrichten van het verkeersknooppunt Schaapbruggestraat en Rumbeeksegravier.