Nieuw fietspad in bedrijventerrein Ovenhoek

18 Januari 2022

Tussen de Oostnieuwkerksesteenweg en de Groenestraat ontwikkelt de WVI het bedrijventerrein Roeselare Ovenhoek. Voor een optimale inrichting van het nieuwe bedrijventerrein kon een gedeelte van de Veldbosstraat niet behouden blijven. Nu de realisatie van de serres is afgerond, komt er tussen de kleine Moststraat en de Veldbosstraat een nieuw fietspad. 

Het fietspad wordt aangelegd in beton en zal drie meter breed zijn. Het zal langs de Collievijverbeek liggen en wordt langs beide zijden voorzien van een groene berm.

De werken gaan van start in april-mei 2022. Het fietspad is fietsklaar tegen het einde van de zomer dit jaar.

De kosten voor het fietspad worden gedeeld door de WVI en de Stad Roeselare. De WVI zal instaan voor het dagelijks beheer, zoals het onderhoud van de groene berm, de verlichting, …. Voor de Stad is de aanleg van een ontbrekende fietsschakel ook cruciaal binnen de velodroom #VANRSL. Door te voorzien in comfortabele, veilige fietspaden, wil de Stad zo het fietsgebruik verder stimuleren. Niet enkel voor verplaatsingen in de vrije tijd, maar zeker ook voor functionele verplaatsingen en woon-werk verkeer.

  • stratenplan met aanduiding nieuw fietspad Ovenhoek
Toon vergrote weergave in een popup (stratenplan met aanduiding nieuw fietspad Ovenhoek)
x
Kan ik je helpen?
Bertje, chatbot van Roeselare. Kan ik je ergens mee helpen?