Nieuw vanaf 1 januari: asbest breng je verpakt naar het recyclagepark!

19 december 2019

In kader van het afbouwplan voor een asbestveilig Vlaanderen, werkt MIROM Roeselare mee aan een veilige afbouw van asbest in onze omgeving. Vanaf 1 janauri 2020 is daarom een nieuw reglement van kracht voor het aanbrengen van asbest op het recyclagepark. 

Om de risico’s voor bezoekers en personeel te beperken, moet je hechtgebonden asbest voortaan verpakt naar het recyclagepark brengen. De asbestzakken koop je vooraf aan bij Mirom Roeselare of op het recyclagepark. Daar vraag je ernaar aan de parkwachter, betalen kan via de betaalzuil (met eID). Breng vervolgens de gevulde en getapete asbestzak binnen op het recyclagepark. Er zijn kleine asbestzakken te koop aan 1,50 euro en grote asbestzakken aan 2,50 euro. Asbest kan je nog steeds aanleveren onder de oranje groep, wat tot 1.000 kg gratis is per gezin. Breng je na 1 januari nog onverpakt asbest aan, dan krijg je geen toegang tot het recyclagepark.

Daarnaast biedt Mirom Roeselare ook aan om asbest aan huis te laten ophalen. Je kan hiervoor plaatzakken aankopen (die bijvoorbeeld geschikt zijn voor golfplaten), voor grotere hoeveelheden kan je een container huren. Alle info over deze dienstverlening vind je op www.mirom.be/asbest

 

Lees meer artikels over:

  • Asbest
Asbest
x
Kan ik je helpen?