Online portaal ‘Talent voor werk’ gidst bedrijven in hun zoektocht naar personeel

7 december 2018

De juiste man of vrouw op de juiste plaats, het is niet evident. Geschikt personeel vinden, is voor veel bedrijven dé uitdaging van het moment. De stad Roeselare wil haar ondernemers een helpende hand bieden en lanceert daarom het online portaal talentvoorwerk.roeselare.be. Dat doet ze symbolisch op de vooravond van de Dag van de Ondernemer. Op het portaal vindt de ondernemer alle info over bestaande ondersteuning, projecten, tools, informatie, …  om vacatures ingevuld te krijgen en dat alles niet versnipperd maar gebundeld op één plek.

De nieuwe website bestaat uit een aantal rubrieken. Focus ligt uiteraard op tips voor ondernemers om personeel te vinden. Maar de website wil ook inspireren om eens ‘out of the box’ te denken. Zo is het project Inoxtension een knap voorbeeld van hoe organisaties en bedrijven samenwerken om zelf tot een oplossing te komen voor hun gezamenlijk probleem. Op de werkvloer leidt Inoxtension mensen op korte termijn via intensieve coaching op tot talentvolle TIG-lasser.

Ook wie in Roeselare wil werken, vindt nuttige informatie op het portaal. De website gidst naar diverse bronnen van informatie om meteen mee aan de slag te gaan.

Nog niet overtuigd dat Roeselare dé plek is om te komen werken, wonen en leven? De rubriek RSL na het werk toont dat Roeselare ook na het werk heel wat in petto heeft. Tal van zaken overtuigen om je (weer) helemaal thuis te voelen in onze stad. Ook werkgevers kunnen naar deze pagina verwijzen om kandidaten te tonen wat Roeselare hen te bieden heeft.

Tot slot ontdekken ondernemers op de kalender waar en wanneer onze stad iets te bieden heeft of op welke events men zich als werkgever kan profileren. Organiseer je zelf een jobevent of een event voor ondernemers? Op deze kalender kan je ook jouw eigen initiatieven aankondigen. Zo worden ze opgepikt door jouw doelgroep!

Een levendige website voor maar ook door ondernemers. Nieuwe initiatieven om jobs in te vullen, zowel van de stad, haar partners als van Roeselaarse bedrijven worden aangevuld. Heb jij zelf een inspirerend voorbeeld? Organiseer je een project of activiteit in dit kader? Laat het dan weten via het contactformulier. Jouw initiatief krijgt er ook een duidelijke plaats!

Meer informatie
talentvoorwerk.roeselare.be
Stad Roeselare, Dienst Economie | 051 262336 | economie [at] roeselare.be