Nieuws

 • Skyline RSL, Carmen Demoor
17 Januari 2020

Gisterenavond en vanmorgen vonden in Roeselare de jaarlijkse 100 dagen plaats. Hiervoor werden, zoals elk jaar, voorbereidende maatregelen uitgevoerd:

 • Rookmelder
16 Januari 2020

Sedert 1 januari 2020 zijn rookmelders verplicht in elke woning. Een rookmelder plaatsen kan je eenvoudig zelf doen en kan je kopen in de doe-het-zelf-zaak in jouw buurt.

Let erop dat de rookmelder CE gemarkeerd is en voldoet aan de norm NBN EN 14604.

 • start DVV Roeselare
16 Januari 2020

Roeselare is vijf jaar langer verzekerd van de start van Dwars door Vlaanderen. Hoewel er nog een overeenkomst was tot 2020 gingen organisator KSV Waregem Vooruit en Stad Roeselare vandaag principieel akkoord om tot 2025 samen te werken.

 • helden en schurken
14 Januari 2020

Van 23 tot en met 26 januari loopt een uitgebreide tentoonstelling met stripverhalen gemaakt door leerlingen van het basisonderwijs binnen het project Helden en Schurken.

 • Mirom
19 december 2019

Zoals je wellicht weet, heeft afvalintercommunale Mirom Roeselare beslist om de prijs van de afvalzakken te verhogen. Daarmee wil Mirom Roeselare bewoners aanzetten om verspild voedsel te vermijden en om nog beter te sorteren.

 • Asbest
19 december 2019

In kader van het afbouwplan voor een asbestveilig Vlaanderen, werkt MIROM Roeselare mee aan een veilige afbouw van asbest in onze omgeving. Vanaf 1 janauri 2020 is daarom een nieuw reglement van kracht voor het aanbrengen van asbest op het recyclagepark. 

 • speelplein regenbeek
17 december 2019

RSL is een sterk groeiende Stad, met een groeiprognose van 9,2% tegen 2026. Roeselare is een stad die aantrekkelijk is en wil blijven voor kinderen en jongeren.

 • logo provincie
17 december 2019

De Provincie West-Vlaanderen kent een subsidie toe aan stad Roeselare voor de relighting van STAP, Adriaan Willaert.  Het is het derde Roeselaarse klimaatproject in één jaar tijd dat op een toelage van de provincie kan rekenen.

 • bpost
17 december 2019

Stad Roeselare en bpost gingen een samenwerking aan om de verkeersborden langs Roeselaarse wegen te monitoren via camera’s gemonteerd op de bestelwagens van bpost. Voor dat verkeersveiligheidsproject ontving Stad Roeselare zowel de Agoria Smart City Award als de Slim-in-de-stadsubsidie.

 • Studeren in ARhus
3 december 2019

In december en januari zetten verschillende Roeselaarse gebouwen hun deuren open voor studenten. Je bent er welkom om in een ruime en vooral rustige omgeving geconcentreerd te studeren. Er is gratis wifi en soms water en koffie.Voor de meeste locaties hoef je niet vooraf in te schrijven.

16 december 2019

Van dinsdag 17 december tot en met dinsdag 31 december worden door de gemeente Staden werken uitgevoerd in de Groenestraat in Staden. Er worden reflectorpaaltjes en grasdalen geplaatst. 

Hinder?

12 december 2019

In Dammestraat Oost zijn ruim 30 bomen niet langer levensvatbaar. Om die reden worden ze momenteel weggenomen en vervangen door nieuwe, nog aan te planten bomen. Zo kleurt de buurt straks opnieuw fris groen!

 • Collievijverbeek
11 december 2019

Vlaams minister Hilde Crevits, bevoegd voor economie en innovatie, kent ruim 3,1 miljoen euro toe aan 13 projecten in 9 steden en gemeenten in het kader van City of Things.

 • koersmuseum
10 december 2019

KOERS. Museum van de Wielersport in Roeselare, is genomineerd voor de European Museum of the Year Award 2020 (EMYA). De prestigieuze Museum of the Year Award gaat uit van het European Museum Forum dat sinds 1977 elk jaar een nieuw of pas vernieuwd museum bekroont.

 • Subsidie aanvragen
10 december 2019

Verenigingen en organisatoren, die in de periode 1 januari – 30 april 2020 events en projecten met een uitzonderlijke meerwaarde organiseren, kunnen tot eind december 2019 een projectsubsidie aanvragen.

 • veilige fietspaden
10 december 2019

Stad Roeselare gaat de komende jaren voluit voor een verkeersveilige en leefbare stad waarin de fiets als attractief stedelijk vervoersmiddel verder gepromoot wordt.

 • vervoercheques
10 december 2019

Vorig jaar startte Stad Roeselare met een proefproject Vervoer op maat.

 • groene speelplaats
10 december 2019

Met het oog op een zachte stad waar ook in onze scholen ruimte is voor groen, haakt de Stad haar subsidiekarretje vast aan dat van de Provincie West-Vlaanderen.

 • WVL groepsaankoop
4 december 2019

Tot en met 11 februari 2020 kan je je opnieuw vrijblijvend inschrijven voor de groepsaankoop groene stroom en gas van de provincie West-Vlaanderen. Inschrijven is vrijblijvend en eenvoudig. Doe daarom mee: bespaar op je energiekosten en draag je steentje bij aan een beter milieu.

x
Kan ik je helpen?