Ook STAP krijgt zuinige ledverlichting

17 december 2019

De Provincie West-Vlaanderen kent een subsidie toe aan stad Roeselare voor de relighting van STAP, Adriaan Willaert.  Het is het derde Roeselaarse klimaatproject in één jaar tijd dat op een toelage van de provincie kan rekenen.

Stad Roeselare diende een subsidieaanvraag in voor het lokale klimaatproject relighting STAP dat voorziet in het vervangen van 375 oude TL-armaturen door zuinige ledverlichtingsarmaturen. Dit zal een besparing aan CO2-uitstoot opleveren van 9,74 ton/jaar en een daling van het geïnstalleerde vermogen van 29,3 kW naar 12 kW, wat op zijn beurt het totale jaarlijks verbruik zal doen dalen van 52 MWh naar 21 MWh.  Om maar te zeggen dat er flink bespaard wordt op centen, energie en uitstoot.

De Provincie keurde de aanvraag goed binnen haar ondersteuning aan lokale klimaatprojecten die zich richten op CO2-besparing en het behalen van de lokale en provinciale klimaatdoelstellingen.

Het volledige project werd geraamd op 130 000 euro. Stad Roeselare zal een subsidie ontvangen van 80% op de totale uitgave, geplafonneerd op 100 000 euro. Deze investering komt zowel Stad Roeselare als het kunstonderwijs, dat zelden in aanmerking komt voor subsidies, ten goede.

logo provincie

x
Kan ik je helpen?
Bertje