Nieuws

 • stadhuis
4 augustus 2020

Ter gelegenheid van Onze-Lieve-Vrouw Hemelvaart zijn alle stadsdiensten gesloten op zaterdag 15 augustus.

KOERS. Museum van de Wielersport, het Vrijetijdspunt en Toerisme Roeselare blijven open op zon- en feestdagen. Je kan er iedere zomerdag terecht voor een bezoekje.

 • vlaggetje hondenpoep
4 augustus 2020

De actie waarbij vlaggetjes worden gezet op plaatsen waar veel hondenpoep ligt, is geen nieuwe actie van de Stad maar werd wel in een nieuw jasje gestoken. Met deze actie wil de Stad de problematiek van hondenpoep visualiseren en een duidelijke boodschap achterlaten: hondenpoep ruim je op!

 • Campagnebeeld warme dagen
21 juni 2019

De voorspellingen van het KMI verwachten een snelle en sterke stijging van de temperatuur. Dit houdt voor iedereen, maar vooral voor kwetsbare groepen, extra risico's in op ernstige gezondheidsproblemen.

 • dinsdagmarkt met coronamaatregelen
3 augustus 2020

Niet alleen in de winkels, maar ook op de Roeselaarse dinsdagmarkt geldt het alleen winkelen. Tegelijk werd vandaag beslist dat de wekelijkse rommelmarkt in Beitem tot nader order niet meer kan doorgaan.

 

3 augustus 2020

Vanaf 1 augustus start Kunst in de Stad, het 2de luik van Kunst.en.route. Een vervolg op de eerste succesvolle editie in 2018.

31 juli 2020

Update 11.41 uur - De brandweer meldt ons dat de geur op het grondgebied Roeselare intussen grotendeels verdwenen is. De brandweer doet verder onderzoek, maar heeft mogelijk te maken met een installatieactiviteit bij een bedrijf. Er is geen onmiddellijk gevaar voor de gezondheid.

29 juli 2020

Op maandag 27 juli jl. formuleerde de Nationale Veiligheidsraad een reeks aanvullende maatregelen in de strijd tegen het coronavirus. Op basis van de evolutie van de epidemiologische situatie is een tweeledige strategie uitgewerkt, die een nationaal en lokaal besluitvormingssysteem vereist.

 • zone mondmaskerverplichting
24 juli 2020

In Roeselare worden de cijfers van het aantal besmettingen door het coronavirus nauwkeurig gemonitored door de Veiligheidscel van de Stad. Net zoals overal elders in het land, is er ook in onze stad een lichte stijging merkbaar. Daarom neemt de stad extra maatregelen.

24 juli 2020

De Vlaamse overheid werkte een ontwerp actieplan uit om voedselverliezen te vermijden en biomassa beter te benutten. Tegen 2025 zou het voedselverlies in Vlaanderen met 30 procent moeten dalen.

 • Veilig shoppen in RSL
23 juli 2020

Geen verlofperiode voor het coronavirus. In het ganse land is er een heropflakkering van het aantal besmette personen waarneembaar. De cijfers van het aantal besmettingen in Roeselare worden reeds sinds vorige week nauwkeurig gemonitored door de veiligheidscel van de Stad.

 • speelplein Dumont Wyckhuyse
23 juli 2020

Voor elk kind een speelelement in een straal van 400 meter? Roeselare is goed op weg om haar ambitie waar te maken! Jaarlijks wordt in Roeselare een planning opgemaakt om enerzijds de structurele speelruimte te renoveren en anderzijds nieuwe speelruimte aan te leggen.

 • 6 gouden regels in de strijd tegen corona
20 juli 2020

Wekelijks dinsdagmarkt: mondmasker verplicht!

Vanaf dinsdag 21 juli is het voor iedereen vanaf 12 jaar verplicht om een mondmasker te dragen op de dinsdagmarkt.

Dit is een extra maatregel, naast diegene die al geldig waren:

17 juli 2020

Rioolaansluiting Onledegoedstraat 

Vanaf dinsdag 11 augustus t.e.m. donderdag 13 augustus wordt de straat afgesloten wegens een rioolaansluiting.

Meer info

17 juli 2020

Wegdek vernieuwen Ieperseweg (tussen Begijnestraat en Moorseelsesteenweg)

De werken staan gepland van dinsdag 4 augustus t.e.m. vrijdag 7 augustus.

Meer info

17 juli 2020

Asfalteringswerken Mandellaan (tussen Beversesteenweg en Herentalslaan)

Het huidige wegdek wordt afgefreesd en er wordt een nieuwe asfaltlaag voorzien.
De aannemer start vermoedelijk op maandag 3 augustus. 

 • student
20 mei 2020

Studenten die niet thuis of in onderwijsinstellingen kunnen studeren, mogen in openbare ruimtes blokken. Die ‘silent places’ mogen van de Nationale Veiligheidsraad opnieuw georganiseerd worden als de regels rond social distancing gerespecteerd worden.

 • Bord Mooimakers Krottegem
16 juli 2020

Op vijf locaties in Roeselare staan sinds kort borden met daarop enkele werken van cartoonist Filip Cardoen. De werken zijn een ode aan onze Roeselaarse Mooimakers, een blijk van appreciatie voor hun onvoorwaardelijke inzet in de strijd tegen zwerfvuil.

 • Oproep tele onthaal
13 juli 2020

Vormingskansen, een warme groepssfeer en werkelijk iets kunnen betekenen voor anderen. Da’s wat vrijwilligerswerk bij Tele-Onthaal te bieden heeft. Misschien wel voor jou?

3 juli 2020

Op 26 juni 2020 werd blauwalgengroei waargenomen op het Kanaal Roeselare-Leie. Blauwalgen - of cyanobacteriën - zijn bacteriën die leven in zoet water en die er uitzien als wier. Bij voldoende licht en hoge temperaturen kunnen ze zich explosief vermenigvuldigen.

30 juni 2020

Stad Roeselare wil met het Kernplan 2 nog beter kunnen inspelen op nieuwe kansen voor een retailsector die wereldwijd onder druk staat.

27 juni 2020

Aanpassing kruispunt Diksmuidsesteenweg met De Zilten voor veiligheid fietsers
De werken gaan van start op maandag 10 augustus.

x
Kan ik je helpen?