Opnieuw wekelijkse markt op dinsdag

18 mei 2020

Door de coronamaatregelen ging de wekelijkse dinsdagmarkt in Roeselare een tijdje niet door. Maar vanaf morgen kan de marktbezoeker weer iedere dinsdag terecht op de verschillende marktpleinen in het stadscentrum voor een ruim aanbod aan allerhande artikelen.

De Nationale Veiligheidsraad besliste vorige week dat markten met minder dan 50 kraampjes opnieuw kunnen worden geopend na validatie door de gemeentelijke overheid. Dit steeds onder strikte voorwaarden van sociale afstand en hygiëne. Een planning van progressieve heropening werd door de stad Roeselare reeds voorbereid.

Ruim aanbod

De wekelijkse dinsdagmarkt is voor veel mensen een niet te missen uitstap. De marktkramers toveren elke week de Roeselaarse marktpleinen om tot één grote buurtwinkel.

Quote burgemeester Kris Declercq:

“De genomen maatregelen zorgen er voor dat er elke dinsdag een ruim aanbod is aan verschillende producten maar dan verdeeld over minder marktkramen.”

De dinsdagmarkt zal verlopen in twee poules.

  • Poule 1: op 19 mei, 2 juni, 16 juni en 30 juni 
  • Poule 2: op 26 mei, 9 juni, 23 juni en 7 juli
     

Het aantal abonnementsplaatsen wordt in twee gesplitst. Zo zal je vertrouwde marktkramer om de twee weken op zijn vaste plein staan. Enkel de kramen van de Noordstraat verhuizen en zullen om de twee weken terug te vinden zijn op de Grote Markt.

Ieder marktplein zal toegankelijk zijn via een in- en uitgang. Op het plein zelf moeten de bezoekers de aangegeven looprichting aanhouden. Om de hoeveelheid marktbezoekers te monitoren zal er bij iedere in- en uitgang een telling gebeuren door stewards. Op de marktpleinen zelf, zullen de gemeenschapswachten samen met de marktleiders het geheel in het oog houden.

Genoeg doorgang

De stad voorziet op verschillende plaatsen op de dinsdagmarkt ontsmettingspunten voor de marktgangers. De markt zelf wordt breder geplaatst om genoeg doorgang te creëren en  om 1,5 meter afstand te garanderen. Ieder marktkraam is voorzien van een aangeduide wachtrij waarin de bezoeker kan plaatsnemen.

De stad vraagt de marktbezoeker zijn bezoek aan de wekelijkse dinsdagmarkt goed te plannen. Kom enkel naar de markt om boodschappen te doen en niet om een praatje te slaan met anderen. Volg goed de regels omtrent social distancing en beperk jouw tijd tijdens de markt.

  • marktdag na corona
marktdag na corona
x
Kan ik je helpen?