Opstart werken sport- en recreatiesite De Ark Oekene

19 mei 2020

Op maandag 25 mei vatten de werken aan van het project De Ark Oekene, waarbij onder meer een sportveld wordt aangelegd. De nieuw aan te leggen site in Oekene is gelegen tussen de Plaatsmolenstraat en de Sint-Elooiswinkelsestraat, achter de school ‘De Ark’.

Het studiebureau VK Engineering nv stond in voor het ontwerp, de aanleg zal worden uitgevoerd door de firma Daniel Seru & Zonen uit Veurne. De werken zijn toegewezen voor een bedrag van 937.423,86 euro en zullen 90 werkdagen in beslag nemen.

De nieuwe site zal worden ingericht met verschillende voorzieningen voor sport, recreatie en spel. Zo wordt er onder meer een voetbalveld/sportveld aangelegd omringd door een Finse piste van 400 meter lang. Verder worden een aantal sporttoestellen voorzien in de directe omgeving van het veld.

Tussen het sportveld en de parking komt een ruime speelzone die volgens leeftijd zal worden ingericht. Op die manier is er voor elk wat wils.

Naast alle sport- en spelmogelijkheden, wordt er ook bijzondere aandacht besteed aan het inkleden van de zone. Zowel de site zelf als de nabije omgeving wordt ingekleed met aantrekkelijk inheems groen. Die aanplantingen zullen zo een groene buffer vormen tussen de site en de omgeving, met de directe buren in het bijzonder. Door enkele wadi’s te integreren die tijdelijk regenwater kunnen opvangen, wordt ook voldoende waterbuffering voorzien.

De bezoekers en gebruikers van de site zullen gebruik kunnen maken van een nieuwe ruime parking met 35 parkeerplaatsen, inclusief parking voor mindervaliden en enkel gezinsparkeerplaatsen. Daarnaast komt er ook een ruime fietsenstalling met plaats voor 144 fietsen, bakfietsen, bromfietsen en elektrische fietsen. Voor de elektrische fietsen worden 4 laadpunten voorzien.

Een belangrijk aandachtspunt is een verkeersveilige schoolomgeving voor basisschool De Ark. Het ontwerp voorziet in gescheiden verkeersstromen ter hoogte van de inrit van de recreatieve site. Het gemotoriseerd vervoer enerzijds en fietsers en voetgangers anderzijds, krijgen elk een gescheiden toegangszone. Verder is er een ruim fiets- en wandelpad dat rechtstreeks aansluit op het schoolgebouw, de speelplaats en de fietsenberging. Zo kunnen de leerlingen zich veilig opstellen bij vertrek of aankomst op school. Via hetzelfde pad wordt een vlotte toegang tot zaal de Regenboog gerealiseerd.

  • Finse piste
Toon vergrote weergave in een popup (Finse piste)
x
Kan ik je helpen?
Bertje, chatbot van Roeselare. Kan ik je ergens mee helpen?