Parkeervergunning wordt digitaal

17 december 2018

Vanaf 1 januari 2019 wordt de papieren bewonerskaart vervangen door een digitale parkeervergunning. Deze is gekoppeld aan de nummerplaat van het voertuig, waardoor parkeerwachters kunnen controleren of de bewoner al dan niet over een geldige vergunning voor de betrokken parkeerzone beschikt.

Dankzij de digitale parkeervergunning hoeven bewoners in de toekomst dus geen papieren bewonerskaart meer achter de voorruit van hun voertuig te plaatsen. 

De huidige tarieven en geldigheidstermijnen voor bewonerskaarten wijzigen niet. Per domicilie wordt op aanvraag één gratis digitale parkeervergunning verstrekt. 

Wie momenteel houder is van een bewonerskaart die aan hernieuwing toe is en/of een nieuwe digitale parkeervergunning wenst aan te vragen, kan hiervoor voortaan gebruik maken van het E-loket op www.parkeren.be /roeselare. In dit geval dient men te beschikken over een eID-kaartlezer.

Alternatief kan men ook terecht in de parkingshop gevestigd in Parking De Munt, Henri Horriestraat 29 -  8800 Roeselare. De parkingshop is bereikbaar met de wagen via de Henri Horriestraat, of te voet via het plein De Munt op niveau -1 van de ondergrondse parkeergarage.

Meer informatie hierover vind je op de website van NV Parkeren. 

Lees meer artikels over: