Phishingmail Collections Attorneys Europe

10 mei 2022

Het stadsbestuur krijgt meldingen over e-mails uit naam van Collections Attorneys Europe, een incassobureau uit Antwerpen. 

De geadresseerde zou een achterstand hebben op de heffing waterverontreiniging en winning op grondwater. De vordering zou overgedragen zijn door stad Roeselare. In de mail wordt aangehaald dat de uiterste betaaldatum is verstreken. Wanneer je niet onmiddellijk betaalt, wordt de aanmaning doorgestuurd naar de gerechtsdeurwaarder. 

Deze e-mail is vals. Het gaat om een zogenaamde phishing-mail, een vorm van internetfraude waarbij criminelen proberen je te doen betalen, je willen oplichten of je persoonsgegevens willen achterhalen. Ga hier dus nooit op in. 

Op deze website van de Vlaamse overheid krijg je tips over hoe je phishing kan herkennen. 

Op deze website van de gerechtsdeurwaarders vind je een lijst van de namen die gebruikt worden in frauduleuze e-mails of brieven.
Ook de afzender van deze mail (fixdebt.services [at] outlook.com) vind je in deze lijst. 

Krijg je een verdachte mail? Stuur hem dan door naar verdacht [at] safeonweb.be. Zij kunnen de verdachte url's laten blokkeren, zodat minder aandachtige internetgebruikers niet opgelicht worden. 

x
Kan ik je helpen?
Bertje, chatbot van Roeselare. Kan ik je ergens mee helpen?