Prestigieuze Publica Award voor nieuw stadhuis

17 november 2023

Stad Roeselare heeft de Publica Award 2023 binnengehaald voor Het Meest Duurzame Stadhuis van Vlaanderen. De jaarlijkse uitreiking, georganiseerd door EBP, bekroont uitmuntende publieke projecten binnen verschillende categorieën, en het stadhuis van Roeselare, ontworpen door B-architecten, Bressers Erfgoed, Arcadis en Arne Deruyter, heeft de felbegeerde Climate Responsibility Award in de wacht gesleept. 

De jury was onder de indruk van de manier waarop het stadhuis inwoners en medewerkers van meet af aan betrekt bij dit project. Immers, de bouw van het stadhuis is een impactvol project, voor bewoners rondom, voor passanten en voor medewerkers en het beleid. Van bij het begin was het duidelijk dat het stadhuis een huis van mensen, en niet enkel van stenen, moest worden. Van de sloop tot de bouwfase, tot de opening: het stadhuis van Roeselare is 'r voor de Roeselarenaar. Dat betekende voor het stadshuisproject: maximaal de Roeselarenaar en medewerker betrekken vooraf, en maximaal informeren tijdens. Zo werden heel wat acties op poten gezet om dit ook effectief te realiseren : participatieprojecten met inwoners en omwonenden, circulaire sloop, consequente communicatie, inspraak stadsmedewerkers. 

Stad Roeselare is fier op deze trofee, een fijne beloning voor een initiatief dat de Stad consequent sámen met de burgers en medewerkers doet.

  • nieuw stadhuis
Toon vergrote weergave in een popup (nieuw stadhuis)
x
Kan ik je helpen?
Bertje, chatbot van Roeselare. Kan ik je ergens mee helpen?