Programma 21 juli viering

4 juli 2018

Ook dit jaar pakken we op de nationale feestdag opnieuw uit met enkele grote kleppers. Zowel het Stationsplein als de Grote Markt worden op 21 juli ingenomen voor deze festiviteiten.

Programma

Stad Roeselare slaat samen met de VVVR opnieuw de handen in elkaar om een volledig dagprogramma aan te bieden.

Tussen 9 u. en 15 u. kan iedereen deelnemen aan de familiewandeling van de VVVR (9 km).

Het Stationsplein is tussen 13 en 19 u. het decor voor een heus volksfeest. Energieke zumba, een parade van de Field Marshall Haig’s Own Pipers, Radio Bingo Live met gratis optredens van Danny Fabry, Hanny D. en Aissa. De namiddag wordt afgesloten door Partyband Senterfold.

Hierna kan je afzakken naar de Grote Markt waar, naar jaarlijkse traditie, artiesten van formaat het beste van zichzelf zullen geven.  Dit jaar starten we met een spectaculair optreden van Cirq'ulation Locale gevolgd door Vive La Fête. Dj TDB (Tim De Bree) sluit de avond feestelijk af met een fantastische afterparty.

Waar en wanneer?

Tussen 13 u. en 19 u. op het Stationsplein.
Vanaf 19 u. tot 23.30 u. op de Grote Markt.

Wie of wat is de VVVR?

VVVR staat voor de ‘Verbroedering van vaderlandslievende verenigingen Roeselare’. Onder de motto’s ‘nooit meer oorlog’ en ‘eendracht maakt macht’ willen ze:

  • ijveren om de vaderlandslievende gevoelens te sensibiliseren bij de bevolking en in het bijzonder bij de jeugd. Dit door het bijwonen en inrichten van lokale, nationale en internationale herdenkingsplechtigheden van historische feiten die niet enkel plaats vonden in Roeselare, maar waar ook ter wereld
  • oorlogs- en burgerlijke slachtoffers in en rond Roeselare eren en herdenken