Registratie als orgaandonor nu ook online

9 april 2019

Na de geslaagde actie van 23 september 2018 waar maar liefst 535 inwoners zich lieten registreren als orgaandonor, zet Roeselare een volgende stap om de registratie als orgaandonor te vergemakkelijken. Sinds maandag 8 april 2019 kunnen de inwoners van Roeselare zich voortaan ook online als orgaandonor registreren.

Tot voor kort kon men zich in Roeselare enkel als orgaandonor registreren door langs te gaan bij de dienst Burgerzaken. De voorbije jaren registreerden ruim 1100 inwoners zich als orgaandonor. Maar liefst de helft daarvan registreerde zich op zondag 23 september 2018 naar aanleiding van een opgezette actie door het VTM programma “Make Belgium Great Again”.

Om de registratie als orgaandonor te vergemakkelijken, maakte Stad Roeselare het voor de inwoners mogelijk om zich voortaan ook van thuis uit als orgaandonor te registreren.

Via het digitaal loket van de stad Roeselare kan men zich, na aanmelden met de elektronische identiteitskaart, in enkele klikken als orgaandonor laten registreren. Na de verwerking van de registratie in het rijksregister, krijgt men een attest van de registratie toegestuurd via e-mail. Via hetzelfde formulier is het trouwens ook mogelijk om zich expliciet te verzetten tegen orgaandonatie.

Iedereen is in theorie al orgaandonor. Waarom dan het belang van orgaandonorregistratie? Door formeel aan te geven dat je orgaandonor wil zijn, hoeven je nabestaanden hier niet meer over te beslissen. Je maakt het hen ook onmogelijk om jouw orgaandonatie te weigeren.

x
Kan ik je helpen?