Nieuws

1 april 2020

De werken starten op maandag 6 april en duren t.e.m. maandag 20 april 2020.
De reden is een dringende herstelling aan een rijbaanverzakking
t.h.v. Spanjestraat nr. 253

 

27 maart 2020

Kinderopvang tijdens de paasvakantie

De paasvakantie is in aantocht. Heel wat kinderen waarvan de ouders een job uitoefenen in een cruciale sector moeten wel nog opgevangen worden en dit terwijl alle kampjes en gelijkaardige initiatieven geannuleerd zijn.

27 maart 2020

Op grond van het Besluit van de Vlaamse Regering van 24 maart 2020 tot uitvoering van artikel 5 van het decreet van 20 maart 2020 over maatregelen in geval van een civiele noodsituatie met betrekking tot de volksgezondheid, wat betreft de omgevingsvergunning, zijn alle lopende openbare...

25 maart 2020

Deze morgen kwam de Task Force Roeselare opnieuw bijeen. 

Voel je je ziek? Bel de huisarts!

Omdat het zo belangrijk is, zowel voor de gezondheid van de patiënt als die van de hulpverleners, herhaalt de Stad nog eens met aandrang de werkwijze voor wie zich ziek voelt.

23 maart 2020

Deze morgen kwam de Task Force Roeselare opnieuw bijeen. Ook in het weekend werden de nodige afspraken gemaakt en werd de situatie continue opgevolgd.

20 maart 2020

Krijg je in het weekend symptomen van koorts of luchtwegenproblemen?

  • Bel naar je eigen huisarts
  • of naar de huisarts van wacht via 1733.
     

Ga niet naar een wachtzaal en vermijd contact met anderen.

  • Mondmasker
20 maart 2020

Wil jij mondmaskers maken voor onze zorgverleners #VANRSL?

19 maart 2020

Vandaag kwam de Taskforce Roeselare opnieuw samen om de stand van zaken op de voet te volgen. De Task Force bestaat uit de burgemeester, het managementteam van de Stad, de dienst Noodplanning, de korpschef van de politie, departement Communicatie en diverse stadsdiensten.

18 maart 2020

De vraag naar mondmaskers en ander medisch materiaal is enorm groot. Het Stadsbestuur doet een oproep naar haar inwoners: wie thuis professionele mondmaskers liggen heeft, kan deze binnenbrengen op twee locaties in de stad.

  • recyclagepark
17 maart 2020

Met onmiddellijke ingang worden de recyclageparken in de 12 gemeenten van MIROM Roeselare gesloten tot ten minste 3 april.

Ook de Kringwinkels in Roeselare en Torhout gaan dicht.

 

16 maart 2020

Sinds vrijdag 13 maart 2020 middernacht zijn er in ons land een aantal strenge maatregelen van kracht. Het gaat om uitzonderlijke maatregelen om de verspreiding van het coronavirus af te remmen en de kwetsbaren in onze samenleving te beschermen.

  • Bomencharter - Philip Braem
10 maart 2020

Op vrijdag 6 maart 2020 ondertekende Roeselare het Bomencharter. Daarmee zet de Stad haar ambitie om de komende jaren samen met de inwoners van Roeselare 100.000 bomen aan te planten extra kracht bij. Door te kiezen voor bomen, kiezen we voor een gezond en zacht RSL!

  • Fietsstraat Kattenstraat
10 maart 2020

Met de resultaten van een doorgedreven participatietraject onder de arm en met duidelijke doelstellingen voor ogen, werd een definitieve lijst van maatregelen samengesteld voor de optimalisatie van de fietsstraat #VANRSL in de Kattenstraat.

10 maart 2020

Door een breuk in de riolering, moeten er dringende herstelwerken gebeuren. Op woensdag 11 en donderdag 12 maart wordt er gewerkt en dient het verkeer een omleiding te volgen.

  • duurzaam fietspad
9 maart 2020

In het najaar van 2019 werd op het fietspad langs de Mandel tussen de Smedenstraat en R32 nieuwe openbare verlichting geïnstalleerd. De nieuwe verlichting is sinds januari werkzaam.

  • Krottegem
18 Februari 2020

Vanaf 25 februari verwelkomt Stad Roeselare enkele buitenlandse kunstenaars op Krottegem. Binnen het Europees kunstproject “Sounds of our Cities”, gaan ze creatief aan de slag op basis van gesprekken die ze zullen voeren met de Krottegemnaren.

x
Kan ik je helpen?