Reveil op 1 november

17 oktober 2022

Op dinsdag 1 november 2022 vindt Reveil Roeselare voor de zesde keer plaats op de nieuwe stedelijke begraafplaats, Groenestraat 399.

Tussen 17 en 18 uur wordt er onder de luifel van de aula een warm eerbetoon gebracht met muziek, poëzie en dans. Een ingetogen moment waarbij troost en verbondenheid centraal staan en waarmee we als stad een signaal willen geven dat niemand vergeten wordt.

De dansers van ‘Team Induce’ van Induce – Dans en beweeg werken sterk choreografisch, conceptueel en experimenteel. Doorheen het jaar wordt er aan meerdere dansstukken gewerkt. Leerlingen worden sterk gestimuleerd om zelf creatief om te gaan met bewegingen en krijgen zo ook een beeld van hoe een choreografie tot stand komt. Onder leiding van Elise De Decker wordt speciaal voor Reveil een choreografie uitgewerkt.

Daarna verzorgt Fever Studios, met Roeselaarse roots, een intieme set. Laat hun gitaren en zachte stemmen je troost brengen. Laat je leiden door hun verhalen en muziek.

Tussenin brengt onze stadsdichter Edward Hoornaert ook poëzie, met troostende en warme woorden voor groot en klein.

Reveil is een non-profitorganisatie die bouwt aan een warmere rouwcultuur voor Vlaanderen. In de wereld van Reveil is een begraafplaats geen kille plek, maar een warme verzamelplaats van duizenden verhalen die de wortels vormen van de stad.

Samen met lokale partners wil Reveil Allerheiligen nieuw leven inblazen door op 1 november de begraafplaatsen van zoveel mogelijk steden en gemeentes rond zonsondergang onder te dompelen in een warme gloed van ingetogen muziek en lokale levensverhalen.

Campagnebeeld Reveil

x
Kan ik je helpen?
Bertje, chatbot van Roeselare. Kan ik je ergens mee helpen?