Reveil Roeselare – Muziek en Dans

1 oktober 2019

Veel mensen hebben er behoefte aan om meer te doen op Allerheiligen dan een chrysant neer te leggen. 

Het project Reveil ging van start in 2014, onder initiatief van de muziekgroep Zinger. Zinger organiseerde ‘een Reveil’ naar aanleiding van het overlijden van enkele jonge dorpsgenoten in Deerlijk. De reacties waren hartverwarmend positief.

Reveil wil samen Allerheiligen nieuw leven inblazen door op 1 november de begraafplaats van zoveel mogelijk gemeentes onder te dompelen in een warme gloed van ingetogen muziek en lokale levensverhalen.
Omdat op sommige graven geen bloem ligt. En omdat zoveel herinneringen te mooi zijn om te vergeten.

Op 1 november doorbreekt Reveil rond zonsondergang de stilte op zo veel mogelijk begraafplaatsen met intieme nummers en lokale verhalen. 

Op 1 november 2019 vindt Reveil Roeselare voor de vierde keer plaats. Herinneringen, verhalen, muziek en lichtjes in bijna 1 op de 3 gemeentes in Vlaanderen.

Reveil Roeselare – Muziek en Dans

In Roeselare wordt Reveil ingevuld op de stedelijke begraafplaats in de Groenestraat.
Tussen 17 u. en 18 u. wordt er muziek en dans gebracht.
Tom Cosmell komt een intieme set spelen, de pré-compagnie van STAP onder leiding van Adelien Vannecke en Elien Maes komt een stiltechoreo brengen.

Tom Cosmell is het muzikaal project van singer-songwriter David Dupont.
Hij begeleidt zichzelf met gitaar, harmonica en creëert live de ritmes die hij dan loopt. Hij wordt ondersteund door Thomas Camerlynck, die de contrabas voor zich neemt. Drummer Kasper Quartier zorgt voor een hypnotische ritmesectie.
De naam stamt van een merk van wereldontvangers. Een extra L achteraan en Davids tweede naam (van Paul McCartney afgekeken) vervolledigden de naam.

De leerlingen van de pré-compagnie van de Stedelijke Academie voor Podiumkunsten werken sterk choreografisch, conceptueel en experimenteel. Doorheen het jaar wordt er aan meerdere dansstukken gewerkt. Leerlingen worden hier sterk gestimuleerd om zelf creatief om te gaan met bewegingen en krijgen zo ook een beeld van hoe een choreografie tot stand komt. Ze worden een deel binnen het maakproces.
Speciaal voor Reveil wordt een stiltechoreo uitgewerkt.

  • reveil
reveil
x
Kan ik je helpen?