Ridders en Noormannen

5 juni 2018

Dit unieke evenement flitst je terug naar de tijd van epische gevechten en de tijd van middeleeuwse legenden. Wil jij ooggetuige zijn van een gevecht tussen de Franken en de Noormannen? Wil je een Béhourd-tornooi (historisch Middeleeuws gevecht) bijwonen en de ridders groeten? Stad Roeselare organiseert samen met Association Zannekin dit gratis evenement op 7 en 8 juli.

Gedurende twee dagen strijkt een middeleeuws kampement neer in het Sint-Sebastiaanspark. Dit re-enactment evenement laat je kennis maken met een historische wereld van Ridders en Noormannen. Je kan afwisselend genieten van Middeleeuwse Riddertornooien, gevechten tussen de Noormannen en de Franken en een vleugje folkmuziek.

Er zullen verschillende bezienswaardigheden aanwezig zijn, zo brengen de Noormannen de Drakar Olav Kyrre, een vikingboot mee, waarop je een rondvaart kan beleven zoals toen. Een begrafeniswagen van Oseberg die toegelicht wordt door de houtsnijder Benoit Eeckman en een Fjörden-paard.

Laat je meeslepen naar de tijd van de Middeleeuwen in de tal van randactiviteiten zoals de Middeleeuwse marktkraampjes, doe-sessies (ateliers – workshops) zoals het bakken van potten, het smeden van ijzer, boogschieten,… .

Waar en wanneer?

Sint-Sebastiaanspark, ingang Kattenstraat

Zaterdag 7 juli van 11 u. tot 18.30 u.
Zondag 8 juli van 11 u. tot 18.30 u.

Bereikbaarheid

  • Met de fiets? Er is een fietsenstalling voorzien in de Grote Bassinstraat
  • Met de wagen? Gebruik parking de Munt of Wallenparking (beiden op 5 min wandelafstand)