Roeselaarse veloschoenmakerij Camiel Thomas in de kijker in KOERS

25 oktober 2022

Precies 100 jaar geleden begon de Roeselaarse veloschoenmaker Camiel Thomas met een eigen zaak in de Ieperstraat. Onder de naam Veloschoenen Hector Martin lanceert hij enkele jaren later een eerste huismerk. De samenwerking met stadsgenoot en wielrenner Hector Martin resulteert al snel in een brede verkoop in de (inter)nationale wielerwereld. In de jaren vijftig breidt Thomas zijn gamma uit met wielerpetjes, die net als zijn schoenen wereldwijd worden verkocht. Naar aanleiding van dit eeuwfeest zet KOERS Camiel Thomas in de kijker met een boek en een tentoonstelling.  

Het boek ‘De wielerwereld aan je voeten – het verhaal van veloschoenmakerij Camiel Thomas’ is verschenen bij Uitgeverij Bibliodroom, kost 24,95 euro en is te koop in de shop van KOERS en Eperon d’Or en in de Standaard Boekhandel van Roeselare en Izegem.  

 

Tentoonstelling in KOERS 

Naar aanleiding van het boek lanceert KOERS ook een kleinschalige tentoonstelling en zoektocht op maat van kinderen. Aan de hand van vijf staties doorheen het museum maak je kennis met het leven en werk van de familie Thomas. Voor de kinderen is er bij elke halte een leuke doe-opdracht, waarbij ze in de huid van de veloschoenmaker en zijn familie kruipen (maak je eigen stamboom; kleur je eigen koersschoenen,….) . De expo in KOERS loopt vanaf 26 oktober. Volgend jaar verhuist de expo naar Eperon d’Or in Izegem. 

Praktische info via koersmuseum.be  

  • De oude veloschoenwinkel van Camiel Thomas
Toon vergrote weergave in een popup (De oude veloschoenwinkel van Camiel Thomas)
x
Kan ik je helpen?
Bertje, chatbot van Roeselare. Kan ik je ergens mee helpen?