Roeselare bedankt de pleeggezinnen van RSL

17 november 2020

Sinds 2018 is Roeselare een pleegzorggemeente.

Als pleegzorggemeente zet Roeselare de week van de Pleegzorg Vlaanderen in de kijker. Naar jaarlijkse traditie organiseert Pleegzorg Vlaanderen van 13 tot 22 november 2020 de week van de Pleegzorg. Een moment bij uitstek om stil te staan bij het belang en de kracht van de Vlaamse pleeggezinnen die elke dag opnieuw klaarstaan voor kwetsbare kinderen en jongeren of volwassenen met een beperking of een psychiatrische problematiek.

In 2020 lanceert Pleezorg de campagne “Schrijf mee aan mijn verhaal” van 2 november tot 22 november. Pleegzorg wordt gelinkt aan bekende verhalenpersonages die op zoek zijn naar hun plekje om zich thuis te voelen: voor Pippi Langkous is dat Villa Kakelbont, voor Peter Pan is het Nooitgedachtland, voor Harry Potter is dat Zweinstein en Pluk parkeert graag zijn wagentje aan zijn Petteflet.

ARhus zet de campagne “schrijf mee aan mijn verhaal” mee in de kijker via een leeslijst die je kan vinden op https://www.arhus.be/leeslijstpleegzorg/

Voor heel wat pleegkinderen en -gasten is een pleeggezin zo’n plek waar ze zich thuis voelen.

Tijdens de week van de Pleegzorg, van 13 tot 22 november 2020 bedanken we graag de pleegzorggezinnen. Roeselare telt 56 pleeggezinnen.

  • Zij geven een warme plek aan een kind in Roeselare.
  • Zij werken mee aan de dromen en toekomst van een pleegkind
  • Zij bouwen mee aan een warm RSL

Wil je zelf jouw thuis delen? En wil je graag pleeggezin of gastgezin worden? Of wil je gewoon wat meer weten over pleegzorg? Vraag dan een infopakket aan of schrijf je in voor een infoavond in de buurt via www.pleegzorgvlaanderen.be.

  • pleegzorg
Toon vergrote weergave in een popup (pleegzorg)
x
Kan ik je helpen?
Bertje, chatbot van Roeselare. Kan ik je ergens mee helpen?