Roeselare bloemen- en bijengemeente

22 december 2020

Stad Roeselare mag zich opnieuw bloemen- en bijengemeente noemen. De inzet van de stad werd bekroond met zowel drie bloemen- als drie bijensymbolen.

Bij de jaarlijkse wedstrijd van de VVOG (vereniging voor openbaar groen)  heeft Stad Roeselare opnieuw de maximum score van de jury gekregen. De drie symbolen zijn een erkenning voor de stad Roeselare en al de medewerkers die zich inzetten de stad het hele jaar door kleur te geven.

Daarenboven werd inzet voor de bijen beloond met drie bijensymbolen.  Een aantal scholen kreeg een bijenhotel. Via ‘bewilg het landschap’  wordt het aanplanten van knotwilgen, een belangrijke voedselbron voor bijen gepromoot. Het knotten van wilgen op openbaar domein gebeurt gefaseerd zodat er altijd voedsel (stuifmeel) beschikbaar is voor de bijen. Bloemenweides worden aangelegd en verschillende groenzones worden op een natuurlijke wijze beheerd met aandacht voor biodiversiteit.

Stad Roeselare is blij met deze symbolen als blijk van waardering voor haar inzet voor meer kleur in de stad en verbetering van de leefomstandigheden van de bijenpopulatie.

  • bloemenperk
Toon vergrote weergave in een popup (bloemenperk)
x
Kan ik je helpen?
Bertje, chatbot van Roeselare. Kan ik je ergens mee helpen?