Roeselare brengt veiligheidsmagazine uit.

9 Februari 2021

Het Veiligheidsmagazine #VANRSL valt deze week in alle Roeselaarse brievenbussen. In dit magazine laten we de inwoners kennis maken met de werking, de inspanningen en het brede aanbod van onze veiligheidsdiensten.

Een veilig Roeselare is een basiszorg voor iedereen. Ook al is Roeselare objectief één van de veiligste Vlaamse centrumsteden, soms voelen mensen zich nog onveilig of gebeuren er zaken die we liever vermijden en waar we willen tegen optreden.

Quote burgemeester Kris Declercq: ‘Onze stads- en veiligheidsdiensten werken keihard om onze stad gezond en veilig te houden. De laatste maanden is die opdracht nog intenser door de coronamaatregelen die bovenop alle normale taken komen. Veiligheid is immers meer dan een dief klissen, een brand blussen of het verkeer regelen. Neen, een verscheiden team zet zich dag en nacht in om het leven in Roeselare in veilige en gezonde banen te leiden. In het Veiligheidsmagazine #VANRSL lichten we al die facetten toe.’

Veiligheid is niet alleen een zaak van justitie, politie en brandweer, maar ook van onze gemeenschapswachten, wijkteams, straathoekwerkers en het welzijns- en jeugdwerk. In Roeselare kunnen we rekenen op een uitstekende samenwerking tussen vele diensten die een krachtdadig en geïntegreerd veiligheidsbeleid mogelijk maken. Preventie, repressie en justitie zijn nauw met elkaar verbonden.

Maar ook als inwoner zijn we mee aan zet om voor een veilige stad te zorgen. Het veiligheidsmagazine richt de schijnwerpers op het veiligheidsteam #VANRSL en roept ook op oltegoare onze schouders onder veiligheid te zetten.

  • brandweercommandant, burgemeester en korpschef
Toon vergrote weergave in een popup (brandweercommandant, burgemeester en korpschef)
x
Kan ik je helpen?
Bertje, chatbot van Roeselare. Kan ik je ergens mee helpen?