Roeselare gaat oltegoare voor een warme winter

7 december 2021

Eenzaamheid is een veelvoorkomend probleem. Zeker in de winterperiode krijgen veel mensen met eenzaamheid te kampen. Het leven speelt zich 's winters meer binnen af, waardoor we minder gemakkelijk mensen tegenkomen op straat en moeilijker een spontaan gesprek met onbekenden hebben.

Om meer ontmoetingen te realiseren en eenzaamheid tegen te gaan worden er vanuit het netwerk 1000 keer oltegoare deze winter opnieuw enkele warme acties op poten gezet!

  • Verras een onbekende stadsgenoot met een wenskaartje!

Heb je inspiratie en/of goesting om een kaartje te schrijven aan een voor jou onbekende Roeselarenaar? Dat kan! Maak een tekening, schrijf een kaartje of brief en deponeer dit in één van de #1000keeroltegoare brievenbussen bij ARhus.
Heb je zelf niet genoeg inspiratie voor een kaartje? Haal een gratis kaartje bij ARhus, de dienstencentra, VOC Opstap, RSL Op Post of SAAMO. Wij zorgen ervoor dat dit bij een stadsgenoot terechtkomt die jouw warme wensen écht kan gebruiken. Samen maken we de dag van een bewoner in een woonzorgcentrum of een patiënt in het ziekenhuis bijzonder warm!

  • Zin in een verrassende kerstdag?

Wil je jouw wensen telefonisch overbrengen aan een voor jou onbekende Roeselarenaar? Bezorg je telefoonnummer vóór 20 december aan 051 27 27 10 of dctenelsberge [at] motena.be. Je ontvangt één telefoonnummer om op te bellen vrijdag 25 december tussen 10 u. en 18 u. Ook jij zal die dag door één iemand opgebeld worden!

  • Smiley-kerstballen in het straatbeeld

Alle organisaties die dit jaar een kerstboom bestelden bij de Stad kunnen zich dit jaar aan een pakketje kerstballen in de vorm van smileys verwachten. Op deze manier zullen de smileys dit eindejaar ook in elke wijk van Roeselare opduiken. Ze staan voor verbondenheid en engagement. Zeg tegen een onbekende eens goeiedag. Een glimlach kan zoveel betekenen!

  • Warme openluchtconcertjes!

Hou alvast zaterdag 8 januari vrij. Geniet op deze dag van elkaar bij enkele warme openluchtconcertjes, op verschillende locaties in de stad.
Binnenkort meer info (locaties en tijdstippen) op de website www.iedereen.vanrsl.be.

 

  • kerstkaartje
Toon vergrote weergave in een popup (kerstkaartje)
x
Kan ik je helpen?
Bertje, chatbot van Roeselare. Kan ik je ergens mee helpen?