Roeselare gaat van start met project tegen intrafamiliaal geweld

28 september 2022

Stad Roeselare – in het bijzonder het Welzijnshuis – en Politiezone RIHO hebben steeds een grote alertheid voor signalen van intrafamiliaal geweld bij burgers waarmee zij in contact komen. Sinds september 2021 is er een regionale ketenaanpak tegen intrafamiliaal geweld. Die ketenaanpak is er voor uiterst complexe en zware situaties van intrafamiliaal geweld, daar waar er gevaar is voor de partner en eventueel ook voor de kinderen.  

Binnen de regio Midwest zet stad Roeselare de komende twee jaar in op een project waarbij per lokaal bestuur referentiepersonen intrafamiliaal geweld opgeleid worden.  

Het CAW Centraal West-Vlaanderen zal binnen het project inzetten op opleiding en kennisdeling rond het thema. De referentiepersonen intrafamiliaal geweld hebben een belangrijke rol inzake alertheid en sensibilisering met betrekking tot het thema binnen de eigen gemeente en organisatie. Er wordt ook een rechtstreekse lijn ontwikkeld tussen de lokale besturen en het ambulante aanbod intrafamiliaal geweld van het CAW Centraal West-Vlaanderen.  

Stad Roeselare ontving voor dit impulsproject een financiering van 100 000 euro.

  • kind met hartje
Toon vergrote weergave in een popup (kind met hartje)
x
Kan ik je helpen?
Bertje, chatbot van Roeselare. Kan ik je ergens mee helpen?