Roeselare geselecteerd als Brood(doos)nodig stad

29 maart 2022

De stad werd op 29 maart door Enchanté geselecteerd als Brood(doos)nodig stad. Brood(doos)nodig sluit naadloos aan op het stadsproject “Superfood voor jonge helden”.
Dankzij Brood(doos)nodig krijgen Roeselaarse scholen een extra ondersteuning. Reeds 11 Roeselaarse scholen tekenden in op het project.

Het Brood(doos)nodig project is enerzijds gebaseerd op informeren en activeren van solidariteit binnen de schoolgemeenschap (ouders, familie, buurtbewoners, lokale handelaren, ...) en anderzijds op het sensibiliseren van de publieke opinie en overheden. Brood(doos)nodig is gebaseerd op het Enchanté principe van “uitgestelde koffie” waarbij het burgerinitiatief giften inzamelt om een project te realiseren.
Binnen Brood(doos)nodig worden giften ingezameld en verdeeld over de Brood(doos)nodig scholen volgens het aantal leerlingen én het aantal leerlingen in een kwetsbare situatie. Scholen kiezen zelf hoe ze de middelen inzetten. Bijvoorbeeld voor een ontbijthoekje, fruit, soepdag, ...

Kinderen en jongeren van deelnemende Brood(doos)nodig scholen zullen dankzij dit project een (warme) maaltijd, ontbijt en/of tussendoortje op school aangeboden krijgen. Ook ouders, familie, lokale handelaren, buurtbewoners,… worden actief betrokken.

  • brooddoos met fruit, groentjes en sneetjes brood
Toon vergrote weergave in een popup (brooddoos met fruit, groentjes en sneetjes brood)
x
Kan ik je helpen?
Bertje, chatbot van Roeselare. Kan ik je ergens mee helpen?