Roeselare gestart met vaccineren 16- en 17-jarigen

29 juni 2021

Tegen 11 juli zullen alle volwassenen en 16- en 17-jarige Roeselarenaars de kans gekregen hebben om zich te laten vaccineren.

82 procent gevaccineerd

Voor volgende week zijn 16.0000 vaccins beschikbaar. Vanaf 12 juli staan vooral afspraken voor tweede prikken gepland. Roeselare heeft een zeer hoge vaccinatiegraad, de hoogste van alle centrumsteden. Na de grote versnelling in de vaccinatiecampagne van de voorbije weken is vandaag de kaap gerond van 82 procent volwassen Roeselarenaars met een eerste dosis. 43 Procent werd al volledig gevaccineerd.

Uitnodiging 30 dagen geldig

Alle 16- en 17-jarigen krijgen een uitnodiging om zich te laten vaccineren in het vaccinatiecentrum. De uitnodiging zal zowel via mail als op hun domicilie-adres toekomen.

Als de jongere op het voorgestelde moment niet aanwezig is voor de vaccinatie door een kamp of andere reden, kan de vaccinatie verplaatst worden. De uitnodiging tot vaccinatie is 30 dagen geldig. Binnen die 30 dagen kan een nieuwe datum ingepland worden.

16- en 17-jarigen komen enkel in aanmerking voor het Pfizer-vaccin. Jongeren vanaf 18 jaar kunnen zowel een vaccin van Johnson & Johnson of Pfizer krijgen. De optie om vrijwillig voor het J&J-vaccin te kiezen is voorzien in de reservelijst QVAX.

Inhaalmoment vaccinatie kan vanaf 30 juni

Op 30 juni start Vlaanderen met de inhaalronde voor wie zijn uitnodiging voor een coronavaccin heeft laten passeren, of de eerste keer expliciet zijn uitnodiging geweigerd heeft. Het gaat om een groep van ongeveer 300.000 personen, inschrijven zal via de Qvax-reservelijst kunnen.

Reisplannen

Voor Roeselarenaars met buitenlandse reisplannen werd ook de testcapaciteit van het testcentrum in de Ardooisesteenweg uitgebreid. Wie geen symptomen heeft en op vakantie wil vertrekken, kan er zich de hele zomer laten testen. Maximum 1 week voor de dag waarop je getest wil worden, maak je een afspraak, bij voorkeur via mail.

De meest actuele info rond reizen en testen vind je op onze website www.roeselare.be/corona/coronatest-bij-testcentrum-roeselare

  • prik in de arm
Toon vergrote weergave in een popup (prik in de arm)
x
Kan ik je helpen?
Bertje, chatbot van Roeselare. Kan ik je ergens mee helpen?