Roeselare hanteert nultolerantie voor overtredingen coronamaatregelen met gerichte politieacties

30 oktober 2020

Bij de invoering van de huidige strenge coronamaatregelen beloofden de Stad en de Politiezone RIHO om de controles op het terrein op te voeren. Gisteren werd alvast een gerichte actie ondernomen, met 44 overtredingen.

Controle op mondmaskerplicht en het verbod op samenscholing

Gisterenavond werd de daad bij het woord gevoegd in de stad. De Politiezone RIHO trok met een team van 10 agenten het centrum van Roeselare in. In een tijdspanne van 2 uur (16.00 – 18.00 uur) werden er 44 overtredingen vastgesteld.

Met 6 politiemensen in uniform en 4 in burger controleerde de politie voornamelijk het stadscentrum, de stationsomgeving en de TRAX-site. Tijdens de controle liepen 25 meerderjarigen tegen de lamp: 9 pleegden een overtreding op het samenscholingsverbod en 16 personen droegen geen mondmasker. Er werden eveneens 17 minderjarigen in overtreding genomen: 13 droegen geen mondmasker en 4 hielden zich niet aan het samenscholingsverbod.

De meerderjarigen werden een onmiddellijk te betalen boete van 250 euro opgelegd. De ouders van de minderjarigen zullen vanuit de Politiezone schriftelijk op de hoogte worden gesteld.

Er werd eveneens vastgesteld dat een werknemer van een handelszaak het mondmasker onder de kin droeg.  De werknemer en de werkgever kregen een boete van respectievelijk 250 euro en 750 euro. 

x
Kan ik je helpen?
Bertje, chatbot van Roeselare. Kan ik je ergens mee helpen?