Roeselare Helpt! - Update 16 april

16 april 2020

Ook vanmorgen kwam de Task Force Roeselare opnieuw bijeen.

Tijdens de Nationale Veiligheidsraad van gisteren werden opnieuw enkele beslissingen genomen. Naast het verlengen tot en met 3 mei van de huidige inperkingsmaatregelen zoals het thuisblijven en voldoende afstand bewaren, werd ook beslist dat alle massa-evenementen zoals festivals verboden zijn tot en met 31 augustus.

Evenementen in RSL

Het verbieden van grote evenementen tot het eind van de zomervakantie, heeft ook gevolgen voor Roeselare. Zo moeten we het idee loslaten dat we onze Batjes #VANRSL in zijn bekende vorm kunnen laten doorgaan. Traditioneel gaan de Batjes gepaard met de opening van het Vat van Rodenbach, allerlei attracties en randanimatie maar ook met Plein Publique, het festival dat jaarlijks doorgaat in het Noordhofpark. De 88ste editie van de Batjes was gepland voor het laatste weekend van juni. Ook het gratis openluchtfestival TRAX dat op 29 augustus zou doorgaan en jaarlijks heel wat publiek aantrekt, kan niet doorgaan.

Of andere, kleinere events de komende maanden kunnen doorgaan, hangt eveneens af van de verduidelijking die door de Nationale Veiligheidsraad werd beloofd. Daarbij denken we onder meer aan Dag van de Buren, de 11 juli-viering, 21 juli en 15 augustus en West-Vlaanderens Mooiste.

We blijven ook inzetten op ’n Proper RSL!

We zijn tegenwoordig met z’n allen meer thuis en dat levert bijgevolg ook wat meer huisafval op. Gelukkig kunnen we blijven rekenen op de ophaaldiensten van Mirom. Ook onze glazen flessen en bokalen kunnen we nog kwijt in de verschillende glasbollen verspreid over de stad. Is de glasbol in jouw buurt vol? Neem je glas terug mee naar huis en kom een volgende keer terug. Zo toon je ook respect voor de ophalers. De lediging van de glasbollen gebeurt minstens wekelijks en het achterlaten van gelijk welk afval bij glasbollen wordt gezien als sluikstort en is dus strafbaar.

Aan wie dagelijks een gezonde wandeling maakt met z’n trouwe viervoeter, doen we ook een warme oproep om de hondenpoep op te ruimen en te deponeren in een vuilnisbak of hondenpoepbuis. De Stad zet al diverse jaren in op de plaatsing van hondenpoepbuizen. Ze staan vooral op recreatieve locaties, waar er veel met de hond gewandeld wordt. 

Als iedereen z’n steentje bijdraagt voor ’n proper Roeselare, dan blijft het voor iedereen aangenaam.

x
Kan ik je helpen?