Roeselare krijgt twee proeftuinen ontharding.

6 september 2019

Vlaams minister van Omgeving, Natuur en Landbouw Koen Van den Heuvel geeft in totaal vijf miljoen euro aan 22 Proeftuinen Ontharding. Uit de 138 dossiers die werden ingediend worden ook twee Roeselaarse onthardingsprojecten gesubsidieerd en ondersteund via projectbegeleiding. Doel is om beton, asfalt of gebouwen te verwijderen en die ruimte kwalitatief her in te richten. De onthardingsprojecten moeten het stedelijke weefsel klimaatrobuuster, leefbaarder en kwalitatiever maken voor de nabije omgeving.

SBS De Brug

De speelplaats van SBS De Brug langs de Brugsesteenweg krijgt een groene make over. Hier sloeg de Stad Roeselare de handen in elkaar met VIVES en de KU Leuven. De nieuwe groene speelplaats wil voor de school maar ook voor de buurt een meerwaarde zijn op het vlak van spel, sociale interactie, groen, biodiversiteit en verkeersveiligheid. Er worden nieuwe duurzame bouwtechnieken getest die de infrastructuur klimaatrobuust moet maken en materialen worden circulair ingezet. Hoe de nieuwe speelplaats eruit zal zien zal via een participatief traject worden uitgetekend met de kinderen, de school en de buurt.

Wijk Sint-Jozef krijgt groene ontmoetingsruimte

3Architecten trekt in de Sint-Jozefskerk en koppelt aan zijn nieuwe kantoren een polyvalente ruimte voor de buurt. Het middenschip en de zijbeuken van de kerk worden omgevormd tot een creatieve hub voor de buurt. Om die nieuwe wind in de wijk te versterken wil de stad Roeselare in partnerschap met 3Architecten een nieuwe kwalitatieve, verkeersveilige groene bespeelbare ontmoetingsruimte realiseren. Deze nieuwe groene en duurzame babbel- en speelplek tekenen we samen uit met de buurt, school Sint Jozef (scholengroep Sint-Michiel) en de jongeren van de Chiro. Maar ook zoekt de sociale economie in dit traject naar nieuwe arbeidskansen binnen een duurzaam ondernemersmodel.

  • SBS De Brug
  • Sint Jozefkerk
SBS De Brug
Sint Jozefkerk
x
Kan ik je helpen?