Roeselare ondertekent Bomencharter Vlaanderen

10 maart 2020

Op vrijdag 6 maart 2020 ondertekende Roeselare het Bomencharter. Daarmee zet de Stad haar ambitie om de komende jaren samen met de inwoners van Roeselare 100.000 bomen aan te planten extra kracht bij. Door te kiezen voor bomen, kiezen we voor een gezond en zacht RSL!

Het Bomencharter Vlaanderen leeft in heel Vlaanderen, van Affligem tot Zwalm. Het charter werd al ondertekend door 95 steden en gemeenten uit alle provincies. Samen engageren ze zich om 938.000 bomen te planten in de periode 2019-2024, waarvan Roeselare er 100.000 voor haar rekening neemt. Elke dag komen er nog steden en gemeenten én dus nog extra bomen bij!

Na de geslaagde ondertekening van het Bomencharter Vlaams-Brabant in oktober 2019 werd de schaal van het Bomencharter verruimd tot Vlaanderen. Op die manier vormt het Bomencharter een eenvoudig en efficiënt instrument om meer bomen te bekomen in Vlaanderen.

Het belang van bomen is niet te onderkennen. Bomen verminderen de klimaatopwarming (opname van CO2). Bovendien bieden bomen bescherming tegen de gevolgen van de klimaatopwarming zoals hitte, droogte en overstromingen. Bomen zorgen voor een betere luchtkwaliteit en ze vormen een natuurlijke lawaaibuffer. Ze bevorderen tevens de (geestelijke) gezondheid, de natuurbeleving en de biodiversiteit.

In het boeiende verhaal van het Bomencharter staan de lokale besturen en andere partners centraal. Het verhaal van het Bomencharter leest dan ook als een hoopgevend en hartverwarmend verhaal waarbij de collectieve strijd tegen klimaatopwarming centraal staat. Mensen zijn tot veel in staat als ze samenwerken.

Meer informatie
www.bomencharter.be  

  • Bomencharter - Philip Braem
Bomencharter - Philip Braem
x
Kan ik je helpen?