Roeselare start Smart City Community #VANRSL op

8 november 2022

De maatschappelijke uitdagingen (zoals vergrijzing en duurzaamheid) waar bedrijven en overheden vandaag voor staan, zijn groot. Technologie kan helpen om deze uitdagingen aan te pakken. Stad Roeselare wil als slimme stad de brug slaan tussen technologie en maatschappij. Daarom organiseerde Stad Roeselare op dinsdagavond 8 november 2022 een netwerkavond voor ondernemers uit Roeselare en de regio. 200 aanwezigen wilden een lezing door en een panelgesprek met CEO van Google België, Thierry Geerts, niet missen. Met dit initiatief verspreidt Roeselare zo veel mogelijk kennis over technologie en ondersteunt de Stad het bedrijfsleven van Roeselare en regio Midwest.  

Samen slim uitdagingen aanpakken  

Stad Roeselare is overtuigd dat slimme technologie en data inzetten het leven van mensen verbetert. Daarom hield de Stad op de netwerkavond ook een nieuw initiatief onder het doopvont: de Smart City Community van Roeselare.  

Roeselare brengt in de Smart City Community een netwerk uit verschillende sectoren samen om te kijken naar nieuwe trends, digitale kansen te onderzoeken en gemeenschappelijke uitdagingen vanuit verschillende hoeken te bekijken. Doel is om kennis te delen, activiteiten uit te bouwen en contacten te leggen. Verschillende domeinen versterken elkaar, en bouwen samen aan de digitale transformatie.

Ben je een bedrijf of school en wil je bijleren en/of je kennis delen over digitale transformatie? Inschrijven voor de Smart City Community kan via https://www.roeselare.be/formulier/inschrijven-smart-city-community   

  

  • publiek zittend
Toon vergrote weergave in een popup (publiek zittend)
x
Kan ik je helpen?
Bertje, chatbot van Roeselare. Kan ik je ergens mee helpen?