Roeselare verplicht mondmaskers binnen de kleine ring

24 juli 2020

In Roeselare worden de cijfers van het aantal besmettingen door het coronavirus nauwkeurig gemonitored door de Veiligheidscel van de Stad. Net zoals overal elders in het land, is er ook in onze stad een lichte stijging merkbaar. Daarom neemt de stad extra maatregelen.

Mondmaskers binnen de kleine ring

De veiligheid van onze inwoners #VANRSL staat voorop. Eerder namen we al de beslissing om mondmaskers te verplichten op de wekelijkse dinsdagmarkt. Vandaag gaan we een stuk verder en verplichten we het dragen van een mondmasker in het gebied binnen de kleine ring. We rekenen op het begrip en de verantwoordelijkheid van al onze inwoners én bezoekers om deze maatregelen strikt op te volgen.

Het dragen van een mondmasker is vanaf zaterdag 25 juli verplicht voor iedereen vanaf 12 jaar, behoudens medisch attest dat het dragen ervan verhindert of het uitoefenen van een sportieve activiteit:

  • Op het openbaar domein in het volledige gebied binnen de kleine ring van Roeselare (zie kaart hieronder).
  • Op alle parkings van winkelketens, supermarkten, ziekenhuizen, op de parking van het Sterrebos en in alle wachtrijen van handelszaken.
  • Op alle markten die georganiseerd worden op het grondgebied Roeselare, zowel in open lucht als overdekt, zowel op openbaar domein als op privaat domein en onafhankelijk van het type goederen dat wordt aangeboden.
  • In publieke ruimtes van alle openbare gebouwen en recyclageparken.
     

zone mondmaskerverplichting

De Stad kiest voor een eenduidig omlijnd gebied. Op die manier is het voor iedereen klaar en helder over welke zone het gaat.

Bij het binnenrijden van de zone zullen signalisatieborden de bezoekers wijzen op het verplicht dragen van een mondmasker. Ook binnen de zone wordt de boodschap regelmatig herhaald. Volgende week wordt bijkomend ook een algemene bewonersbrief bedeeld naar alle inwoners #VANRSL.

Het is steeds mogelijk dat deze afgebakende zone in de komende dagen nog moet worden bijgestuurd. Indien dit het geval is, zal hierover onmiddellijk gecommuniceerd worden.

Evenementen worden gescreend

De Stedelijke Veiligheidscel zal op maandag alle geplande evenementen voor deze zomer in detail screenen op hun haalbaarheid. Gisteren werd al beslist dat Camping Oltegoare en de kermissen in Rumbeke en Beveren niet zullen doorgaan.

Organisatoren zullen worden ingelicht over de impact van de coronamaatregelen op hun evenement. Dit kan een annulatie van het evenement betekenen, de verplichting om aanwezigen te registreren, het verplicht dragen van een mondmasker, enz.

 

Tot slot wil de stad nog benadrukken dat de controles door de politiediensten en gemeenschapswachten worden opgevoerd. Dit in het belang van de gezondheid van alle inwoners #VANRSL. Zorg voor jezelf en elkaar!

Alle actuele informatie is te vinden op www.roeselare.be/corona.

Met vragen kan je de stadsdiensten bereiken via het gratis nummer 1788 of via 1788 [at] roeselare.be.

x
Kan ik je helpen?
Bertje, chatbot van Roeselare. Kan ik je ergens mee helpen?