Roeselare verwelkomt Sinterklaas

9 november 2021

Er staat heel wat op stapel om Sinterklaas en zijn helpers feestelijk te verwelkomen in Roeselare. Ze komen meerdere keren op bezoek en stad Roeselare zet zijn beste schoentje uit om Sinterklaas en zijn helpers te ontvangen.

Het Huis van Sinterklaas
Goed nieuws voor alle Roeselaarse kindjes want in aanloop van zijn verjaardagsfeest verkiest Sinterklaas om in Roeselare te verblijven. Hij nodigt ook alle kinderen vanaf 2,5 jaar uit om samen met hun (groot)ouders op bezoek te komen in zijn tijdelijke woonst. Het Huis van Sinterklaas op de Grote Markt 10 is opengesteld van 14 november tot en met 4 december.

Ga op ontdekking in de verschillende magische kamers in het Huis van Sinterklaas en maak kennis met de heilige man en zijn pieten. Omdat Sinterklaas al een ouder man is en niet zoveel van drukte houdt, vraagt hij om op voorhand in te schrijven. De inschrijvingen gaan open op 9 november. 

Sinterklaas parade
Op 27 november om 17.30 u. trekt Sinterklaas omringd door zijn pieten door het stadscentrum. De Sinterklaasparade start en eindigt op het de Coninckplein. Sinterklaas en zijn vrolijke pieten rijden langs de Sint-Amandsstraat, de Noordstraat, de Ooststraat en de Jan Mahieustraat. Op elk plekje van het parcours kan je de volledige parade. Smeer alvast je stembanden want er zal gezongen worden. Hou er mee rekening dat vanaf 16 u. het centrum verkeersvrij wordt gemaakt.

Nog meer Sinterklaas: Kan je maar niet genoeg krijgen van Sinterklaas? Ook in ARhus en in de Spil valt nog meer te beleven!
 

Meer info: inschrijven, openingstijden, parcours parade, activiteiten De Spil en ARhus vind je op www.sinterklaas.vanrsl.be

  • kleurplaat sinterklaas
Toon vergrote weergave in een popup (kleurplaat sinterklaas)
x
Kan ik je helpen?
Bertje, chatbot van Roeselare. Kan ik je ergens mee helpen?