Roeselare viert de liefde met 2100 bomen

14 Februari 2022

De actie Liefdesbomen van burgerinitiatief Meer Bomen in Roeselare en Stad Roeselare was opnieuw een groot succes. Maar liefst 2100 bomen werden in de Chalet d'Amour op De Munt afgehaald. Burgerinitiatief Meer Bomen in Roeselare deed een leuke vaststelling bij het samenstellen van de pakketten: de gezinnen in de Groenestraat bestelden samen maar liefst 30 nieuwe bomen en doen zo de naam van hun straat alle eer aan!

Gecharmeerd door de actie Liefdesbomen, kwam ook Vlaams viceminister-president Bart Somers een handje toesteken tijdens de bedeling. De Munt was meteen de startplaats van een wandeling met de minister langs enkele belangrijke klimaatwerven in de stad. Daarmee wilde Vlaams Viceminister-president Bart Somers het belang van zowel lokale als overheidsinitiatieven onderstrepen in kader van het Lokaal Energie- en Klimaatpact dat Roeselare vorig jaar in november ondertekende. 

Minister Somers was erg onder de indruk van de Roeselaarse aanpak. 
”293 van de 300 Vlaamse steden en gemeenten hebben het Lokaal Energie- en Klimaatpact ondertekend. Ze engageren zich daarbij om zeer concrete doelstellingen te behalen, zoals 1 boom per inwoner. Roeselare mag gerust een ‘best practice’ worden genoemd. Door op verschillende vernieuwende werven tegelijk in te zetten, levert de Stad een substantiële bijdrage aan het verminderen van de CO2-uitstoot en een groener, mooier, leefbaarder Vlaanderen. Bovendien slaat het bestuur de handen in elkaar met geëngageerde burgerverenigingen om zo nog meer inwoners te enthousiasmeren,  dat bewijst de grote interesse voor het prachtige initiatief van de Liefdesbomen naar aanleiding van Valentijn.”

www.meerbomeninroeselare.be  – www.klimaatswitch.be

  • liefdesboom
Toon vergrote weergave in een popup (liefdesboom)
x
Kan ik je helpen?
Bertje, chatbot van Roeselare. Kan ik je ergens mee helpen?