Nieuws

  • vrouw geniet van groen en zon in de stad
18 maart 2024

Stad Roeselare introduceert een (ver)nieuw(d)e stedenbouwkundige verordening waarbij wordt gestreefd naar een nieuw evenwicht tussen stadsbeleving en leefbaarheid enerzijds en (grootschalige) stedenbouwkundige ontwikkelingen anderzijds. 

  • bord buurtpreventienetwerk met contactgegevens
18 maart 2024

Als buurtbewoner kan je de veiligheid en leefbaarheid in jouw wijk verhogen. Daarom ondersteunen Stad Roeselare en politiezone RIHO de oprichting van buurtpreventienetwerken. Met het nieuwe buurtpreventienetwerk in de Jacob Van Maerlantwijk telt Roeselare vijf buurtpreventienetwerken.

  • collage met gezichten in verschillende huidsteinten
18 maart 2024

21 maart is de internationale Dag tegen Racisme en Discriminatie. Stad Roeselare organiseert net als de voorbije jaren verschillende acties. 

  • Danseres Sofie Vervaecke
12 maart 2024

Genieten jouw culturele prestaties, deze van jouw vereniging of organisatie erkenning buiten de stadsgrenzen? Behaalde je nationale of internationale prijzen, of krijg je opdrachten in binnen- en buitenland door erkende kunstinstellingen of culturele organisaties?

  • bedankt kaartje bij bloemen
12 maart 2024

De kunstveiling georganiseerd door kledingwinkel Adonis en de Stedelijke Academie voor Schone Kunsten (SASK) heeft een mooi bedrag van € 4.000 opgebracht voor Kom Op Tegen Kanker.

  • handen doen hartmassage op oefenpop naast een AED toestel
13 maart 2024

Meer dan 30 AED-toestellen maken van Roeselare een hartveilige stad.

  • plastic bloemenruiker van KOERS
12 maart 2024

De afgelopen maanden werd de KOERS-collectie verrijkt met uiteenlopende objecten. Dankzij gerichte verwervingen en schenkingen zijn voortaan opnieuw enkele nieuwe topstukken te bewonderen in het museum.  

  • gekleurde stoelen op een tribune
12 maart 2024

Stad Roeselare en de Cultuur- en Erfgoedraad brengen opnieuw alle culturele actoren samen. Iedereen met een hart voor cultuur en erfgoed is welkom op het Cultuur- en Erfgoedplatform op donderdagavond 28 maart om 19.30 u. in De Spil.

  • Gezin aan picknickkast
4 maart 2024

Stad Roeselare rolt voor het derde jaar op rij een toeristische destinatiecampagne uit die sterk inzet op (culinaire) beleving. 

  • wegenwerken
29 Februari 2024

Tijdens werken in de Wijnendalestraat is een gaslek ontstaan op 29 februari rond 09.00 uur. De hulpdiensten waren onmiddellijk aanwezig. De nutsbedrijven hebben dit lek gedicht. Daardoor werd de buurt in een straal van 15 meter tijdelijk afgesloten.

  • kind met fietshelm bij een telsysteem met kurken
29 Februari 2024

Vrijdag 22 september haalden de Roeselaarse scholen alles uit de kast om hun leerlingen en ouders te motiveren om de auto aan de kant te laten staan.  Om het belang van duurzame verplaatsingen te benadrukken, schreef de Stad een wedstrijd uit voor alle Roeselaarse basisscholen.

  • mensen op grote stoel, symbool van Dag van de buren
27 Februari 2024

Dit jaar zijn we toe aan de vijftiende editie van Dag van de Buren. Zet jij 31 mei ook een stoel buiten om samen met de buren te genieten van een gezellige avond?

 Doe mee met Dag van de Buren  

  • pascal platel en fien sabbe
28 Februari 2024

Stad Roeselare en De Spil slaan de handen in elkaar en organiseren een vierdaags programma om Internationale Vrouwendag in de kijker te zetten. Dit jaar staat vrouwendag in het teken van cultuur.

  • bouwplannen op tafel met handen die zaken aanduiden
27 Februari 2024

Roeselare zet sterk in op voorafgaand overleg voor grotere bouwprojecten, een aanpak die zijn vruchten afwerpt. De Stad zet daarvoor voldoende medewerkers in om voorbesprekingen over verschillende domeinen (stedenbouw, milieu, water, mobiliteit, groen, economie, wonen, … ) te...

  • wielertoeristen in KOERS
27 Februari 2024

Zot van Koers? Roeselare, stad van KOERS heeft een gevarieerd lente-aanbod.

  • chronometer met 50 days to go
27 Februari 2024

De laatstejaarsstudenten van de Roeselaarse middelbare scholen nemen afscheid van hun schoolperiode met een 50-dagenviering op 25 en 26 april. 

Op het Polenplein staat op donderdag een avondfuif (17-23 uur) op het programma en op vrijdag een ontbijt met fuif (6-8 uur).

24 Februari 2024

In Roeselare zorgen we voor elkaar. De verschillende organisaties die instaan voor ons lokaal welzijn en publieke zorg zijn vaak toonaangevend in de regio. Ze zijn klaar voor de toekomst, maar net daarom is het interessant om hun geschiedenis onder de loep te nemen.

  • buste van paspop bewerkt door George Couvreur
26 Februari 2024

Ten voordele van Kom op tegen Kanker bewerkten 12 kunstenaars een etalagepop, ter beschikking gesteld door de Roeselaarse kledingwinkel Adonis.

  • karretje met plantmateriaal bij mensen die bomen aan het planten zijn
25 Februari 2024

In het Bergmolenbos kwamen enthousiaste Roeselarenaars samen om er 1,2 hectare te bebossen. Ook ouders van pasgeboren kindjes en ouders van sterrenkindjes waren uitgenodigd om er symbolisch bomen te planten in dit geboortebos.

  • archiefboeken in rekken
23 Februari 2024

Op Schiervelde willen Stad Roeselare, samen met DVV Midwest, Provincie West-Vlaanderen en WVI aan een bewaarplek voor erfgoedcollecties bouwen. In dit gloednieuwe erfgoeddepot komen het Roeselaarse stadsarchief en het erfgoeddepot voor de regio Midwest.

  • zicht op skyline Roeselare met St.-Michielstoren en richting Grote Markt
23 Februari 2024

Het politiereglement is het reglement dat de leefregels bevat om onze leefomgeving aangenaam en veilig te houden.

  • kok roert in een grote ketel in een grootkeuken
22 Februari 2024

 

WZC Sint-Henricus, WZC De Hovenier en AZ Delta redden samen 34.500 kg. voedsel in één jaar tijd. Daarmee haalden ze hun doelstelling voor afvalreductie!  

  • blue-bike fietsen in overdekte fietsenstalling aan station Roeselare
20 Februari 2024

De Roeselarenaar is steeds beter vertrouwd met het deelfietssysteem van Blue-bike. Nooit eerder lag het gebruik van de 32 blauwe deelfietsen aan het station zo hoog. Ook inwoners uit andere steden springen na hun treinreis bij aankomst in Roeselare op een Blue-bike fiets. 

  • carnavalsstoet met clowns en confetti in de straten
20 Februari 2024

Het carnavalsweekend vindt plaats van vrijdag 1 tot en met zondag 3 maart. Met op zaterdag het kindercarnaval en traditioneel op zondag de carnavalsstoet. De jaarlijkse stoet gaat uit op de dag dat ook de wielerwedstrijd GP  Monseré gereden wordt. Die komt aan in Roeselare.  

  • groene omgeving op site Schiervelde met waterplas, groene berm en bomen
19 Februari 2024

Stad Roeselare trekt al sinds 2017 de kaart van duurzaamheid en doet daartoe grote inspanningen. Want de ambities liggen hoog: tegen 2050 wil Roeselare klimaatneutraal zijn. Concreet betekent dit dat we onze CO2-uitstoot verminderen met minstens 80%.  

Pagina's

x
Kan ik je helpen?
Bertje, chatbot van Roeselare. Kan ik je ergens mee helpen?