Rolstoeltoegankelijk speeltreintje op het Stationsplein

30 november 2021

Stad Roeselare blijft inzetten op voldoende speelmogelijkheden voor alle kinderen in de stad. Naast de vele speelpleinen in de verschillende wijken van de stad wordt ook ingezet op speelprikkels in het stadscentrum.

Eén van de bijhorende acties is de opvallende speeltrein die onlangs geplaatst werd op het Stationsplein. Een kleine trein vlakbij zijn grote broer in de buurt.

De speeltrein is geschikt voor de kleinsten vanaf 2 jaar en heeft meer dan 20 verschillende spelfuncties. Er is een doolhof, een klimnet met een tunnel, mogelijkheid tot fantasiespel, … ..

Door de vele kleuren springt de trein in het oog en kunnen de kinderen het speeltoestel reeds van op een afstand spotten. De trein biedt een extra speelmogelijkheid voor kinderen uit de buurt maar ook voor kinderen die toevallig langskomen.

Ook kinderen met een beperking kunnen met de trein spelen: er is een wagonnetje waar met de rolstoel ingereden kan worden. Aan de zijkanten van de trein zijn heel wat spelpanelen bevestigd zodat er spel kan zijn tussen kinderen met een rolstoel die aan de buitenkant van de trein spelen en kinderen die in de trein kunnen spelen.

  • kleurrijk speeltreintje op stationsplein
Toon vergrote weergave in een popup (kleurrijk speeltreintje op stationsplein)
x
Kan ik je helpen?
Bertje, chatbot van Roeselare. Kan ik je ergens mee helpen?