RSL Boomt: een gratis pakketje liefdesbomen #VANRSL!

12 Januari 2021

Net als vorige jaar delen het burgerinitiatief Meer Bomen in Roeselare samen met de Stad gratis liefdesbomen uit tijdens het Valentijnsweekend. Nieuw dit jaar is dat je niet één boom kan bestellen, maar meteen een leuk gevarieerd pakket liefdesbomen! Of je nu een kleine stadstuin hebt of meer plaats hebt in een grotere tuin: er is voor elk wat wils!

Je gratis bomenpakket kan je komen afhalen op zaterdag 13 februari tussen 14 uur en 17 uur op De Munt in de ‘Chalet d’Amour’. Reserveren is wel noodzakelijk! Geef jouw liefde extra zuurstof en bestel voor 7 februari jouw pakket op meerbomeninroeselare.be!

Voor de kleinere tuinen met een beperkte oppervlakte worden dit jaar pakketten uitgedeeld met sporkehout, gele kornoelje, kardinaalsmuts, gelderse roos en sleedoorn. Voor de grotere tuinen bestaan de pakketten uit met vogelkers, veldiep, (Noorse) esdoorn, zwart els en waterwilg. Jouw liefdespakket wordt voorzien van een woordje uitleg en is makkelijk mee te nemen en te planten in de eigen tuin.

Burgerinitiatief Meer Bomen in Roeselare kan voor deze mooie boomactie rekenen op financiële en logistieke ondersteuning van de Stad. De actie past dan ook perfect in het actieplan RSL Boomt. Met RSL Boomt wil de Stad tegen 2025 100.000 nieuwe bomen aanplanten in de stad. Ook de tuinen #VANRSL spelen daarin een cruciale rol. Privétuinen beslaan in Vlaanderen 9% van de totale oppervlakte. De helft daarvan bestaat uit gazon, een derde is verhard! Toch spelen tuinen een belangrijke rol voor ons ecosysteem en de biodiversiteit, en al helemaal in een stad!

Meer informatie:

https://meerbomeninroeselare.be/boompakket -  info [at] meerbomeninroeselare.be

www.klimaatswitch.be/actieplan-rsl-boomt

  • liefdesbomen
Toon vergrote weergave in een popup (liefdesbomen)
x
Kan ik je helpen?
Bertje, chatbot van Roeselare. Kan ik je ergens mee helpen?