RSL Boomt: halfweg richting de 100.000 bomen!

27 april 2021

Er waren het voorbije jaar heel wat zaken die we niet meer konden doen, maar in Roeselare werd er wel lustig verder geboomd. Nu ook het plantseizoen ’20 – ’21 is afgelopen, wordt de balans opgemaakt. En die is meer dan positief! Maar liefst de helft van de beloofde 100.000 bomen werden aangeplant sinds het begin van deze legislatuur: 50.385 boompjes om precies te zijn. Met nog 3 volledige plantseizoenen te gaan, is Roeselare mooi op weg om haar ‘100.000 bomen-doelstelling’ te halen! 

De bossen #VANRSL

In de Roeselaarse stadsrandbossen, het Krommebeek- en Bergmolenbos, werd er sinds 2019 exact 7,81 hectare nieuw bos bijgeplant, goed voor 25.600 nieuwe boompjes. Zo vormt deze aanplant het leeuwendeel van het totaal aangeplante bomen. 

De wegen, wijken en pleinen #VANRSL

Verspreid over de stedelijke omgeving werden er de afgelopen jaren 18.292 boompjes aangeplant. Dit gaat over de aanplant van bomen binnen verschillende stadsprojecten, nieuwe verkavelingen, industrieterreinen en scholendomeinen, alsook over nieuwe aanplant door de stedelijke groendienst op het openbaar domein.

De tuinen #VANRSL

Tot slot werden er sinds 2019 via verschillende initiatieven ook 6.493 boompjes bedeeld voor de tuinen #VANRSL. Denk maar aan de jaarlijkse ‘liefdesbomenactie’ in samenwerking met Meer Bomen in Roeselare of de actie ‘Bewilg het landschap’ met de Provincie West-Vlaanderen. Daarnaast voorziet de Stad sinds kort ook een Boombon voor iedere Roeselarenaar die iets te vieren heeft (nieuwe inwoners, geboorte, adoptie, huwelijk, wettelijk samenwonen, jubilea). 

Bomenteller #VANRSL

Voor wie de evolutie wil volgen van het aantal aangeplante bomen, surf zeker eens naar onze online bomenteller! Deze krijgt 2 keer per jaar een update (in december en in april) en vind je terug op deze webpagina: www.klimaatswitch.be/bomenteller

  • bomenteller op 50.385 nieuw aangeplante bomen
Toon vergrote weergave in een popup (bomenteller op 50.385 nieuw aangeplante bomen)
x
Kan ik je helpen?
Bertje, chatbot van Roeselare. Kan ik je ergens mee helpen?