Nieuws

20 juli 2018

Naar aanleiding van het politiebesluit dat gisteren door provinciegouverneur Carl Decaluwé werd uitgevaardigd, kwam deze ochtend de Crisiscel Droogte van de stad Roeselare opnieuw bijeen. Deze cel bestaat uit vertegenwoordigers van de diverse stadsdiensten (o.a.

20 juli 2018

Gouverneur Decaluwé organiseerde op donderdag 19 juli 2018 een crisisoverleg om de ernst van de waterschaarste- en droogtetoestand in te schatten. Er viel sinds juni in West-Vlaanderen amper neerslag. De weersverwachting is dat de komende week de warmste week van de zomer wordt.

17 juli 2018

De campagne ‘Fietstoerisme in Harmonie’, ontstaan in 2010, heeft als doel de veiligheid van het fiets- en wielertoerisme langs West-Vlaamse wegen te stimuleren en tegelijk de onderlinge verstandhouding tussen fietsers en andere weggebruikers te verhogen.

10 juli 2018

Stad Roeselare zocht én vond verhalen en schrijvers, vertellers en tuinkamers voor het nieuw zomers project “Roeselare vertelt verhalen #VANRSL”.

5 juli 2018

Wie in dit warme weer kiest om eens lekker de bbq aan te steken, zorgt best dat hij ook goed voorbereid is:

4 juli 2018

Ook dit jaar pakken we op de nationale feestdag opnieuw uit met enkele grote kleppers. Zowel het Stationsplein als de Grote Markt worden op 21 juli ingenomen voor deze festiviteiten.

Programma

3 juli 2018

In het kader van de Klimaatswitch #VANRSL werkten dit jaar drie Roeselaarse basisscholen aan een meer klimaatvriendelijke school. Aan de hand van een co-creatief leertraject werden bij de leerlingen ideeën verzameld, waarvan er één in de loop van het schooljaar zou worden uitgevoerd.

3 juli 2018

Jaarlijkse zorgen een 350-tal vrijwilligers groen en leefmilieu samen met de stad voor een aangename, groene, nette en diervriendelijke stad. We lijsten ze hier even op:

3 juli 2018

Alle stadsdiensten zijn gesloten op woensdag 11 juli (Feest van de Vlaamse Gemeenschap) en op zaterdag 21 juli (Nationale feestdag). Enige uitzondering is het Spillebad dat wel open is op 11 juli.

29 juni 2018

Het warme weer zorgt ervoor dat veel mensen, jongeren en kinderen, verkoeling zoeken met water. Openbare wateren, zoals bijvoorbeeld het kanaal, de waterlopen en bufferbekkens, zijn niet geschikt als zwemwater. 

28 juni 2018

Als drie opeenvolgende dagen de gemiddelde dagtemperatuur hoger is dan 30 °C en het ’s nachts gemiddeld warmer is dan 18 °C spreken we van een hittegolf. Tijdens een periode van aanhoudende hitte, kunnen er ook hoge concentraties ozon in de lucht voorkomen.

8 juni 2018

De online inschrijvingen voor de Zapperactiviteiten tijdens de zomervakantie starten op zaterdag 9 juni 2018 vanaf 9 u.