Nieuws

19 maart 2018

In de periode mei-juni 2017 is een uitgebreide bevraging georganiseerd door de Vlaamse overheid bij inwoners in alle steden. De resultaten worden gepubliceerd in de zesde editie van de Stadsmonitor.

13 maart 2018

Het stadsbestuur streeft naar veilig fietsverkeer. Om dat te kunnen garanderen, voert de Stad heel wat ingrepen uit. Een van die fietsingrepen is het optimaal inrichten van het verkeersknooppunt Schaapbruggestraat en Rumbeeksegravier.

6 maart 2018

Stad Roeselare organiseert de wedstrijd 'Win je winkel #VANRSL' om ondernemers met een uniek concept een duwtje in de rug te geven om hun zaak in het kernwinkelgebied op te starten. Uit de kandidaten wordt een top twee gekozen.

2 maart 2018

De combinatie van winterse neerslag en temperaturen onder het vriespunt zorgt voor gladheid op de wegen en voetpaden. Stad Roeselare handelt proactief en strooide reeds alle wegen en fietsassen! De strooidiensten zullen in de namiddag opnieuw alle wegen bijkomend strooien. 

27 Februari 2018

Elk Telt wil innovatieve projecten subsidiëren binnen de Stad Roeselare om zo de kansen voor alle inwoners te verhogen en er voor te zorgen dat ieder individu binnen onze stad meetelt.

  • reanimatieoefening
27 Februari 2018

Op woensdag 14 maart organiseren Rode Kruis-Vlaanderen, stad Roeselare en ARhus samen met hogeschool VIVES Campus Roeselare en HBO Verpleegkunde Ic Dien, een reanimatiemarathon in het kader van de Week van de Zorg.

26 Februari 2018

Stad Roeselare is volop bezig met het uitrollen van het 'Bordurenplan Rumbeke'. Dit plan heeft als doel om het centrum van Rumbeke een stuk toegankelijker te maken voor minder mobiele mensen en ouders met kinderwagens.

22 Februari 2018

De informatiedrempel voor fijn stof is overschreden in Vlaanderen.

Dat wil zeggen dat de metingen voor fijn stof hoger zijn dan de Europese norm en er verwacht wordt dat ze nog enige tijd zo zullen blijven.

21 Februari 2018

Vandaag is de informatiedrempel voor fijn stof overschreden in Vlaanderen.

Dat wil zeggen dat de metingen voor fijn stof hoger zijn dan de Europese norm en er verwacht wordt dat ze nog enige tijd zo zullen blijven.

21 Februari 2018

Kinderen hebben geen excuus om binnen te blijven op woensdag 18 april, want dan staat de Buitenspeeldag gepland. Het wordt een knaller van een elfde editie. De eerste woensdag na de paasvakantie wordt voor de kinderen opnieuw hét hoogtepunt van het jaar om buiten te ravotten.

19 Februari 2018

Stad Roeselare ontving extra middelen van de Vlaamse Regering om de integratie van erkende vluchtelingen te ondersteunen.

De keuze voor de besteding van deze middelen viel op vier acties:

19 Februari 2018
 
Stroomt er ondernemersbloed door je aderen? Droom je ervan een winkel op te starten op een toplocatie in het centrum van de stad? Schrijf je dan in voor Win je Winkel #VANRSL!

Concept

13 Februari 2018

De hele namiddag zijn kinderen baas in de carnavalstent in Roeselare! Mr. Creezy komt carnavalstruken tonen en tussendoor kunnen jullie van allerlei leuke spelletjes genieten.

7 Februari 2018

Op dinsdag 6 februari 2018 bracht de burgemeester samen met de dienst Economie een bezoek aan Ameel Candy World. Een bedrijf om van te snoepen!