Nieuws

Nieuws:

Alle nieuws

 • marktdag

In april liep de actie Maand van de Markt. Gedurende 4 dinsdagmarkten kon men bij iedere aankoop een invulkaartje deponeren en zo kans maken op een van de vele prijzen.  In RSL werden 10 000 deelnames aan de wedstrijd geregistreerd.

 • voetjes op bosgrond

Stad Roeselare en BOS+ sloegen de handen in elkaar om samen met de buurt eerste Wonderwoudje#VANRSL aan te planten op het plein aan de Ange Angilisstraat. Het vierde leerjaar van GO! basisschool Windekind Rumbeke hielp mee om dit natuurlijk speelparadijs te ontwerpen.

 • jongere in rolstoel in sportlokaal

De afgelopen vijf weken liep een G-Sport-Initiatiereeks waarbij jongeren met een beperking bij diverse sportclubs #VANRSL konden proeven van het aanbod.

Dit voorjaar slaan de Gemeenschapswachten van Stad Roeselare, de preventiedienst van politiezone RIHO en de brandweer van Roeselare opnieuw de handen in elkaar en trekken samen naar verschillende Roeselaarse wijken.  Op 21 mei hielden ze halt op de parkeerzone in de Groene-Herderstraat en aan de...

Met de sluiting van het voormalige zwembad, is er ook heel wat materiaal dat afgebroken en verwijderd wordt. De gebruikte materialen vliegen niet zomaar op de container.

Op 17 mei werd door de gouverneur van de provincie West-Vlaanderen een captatieverbod vastgelegd voor de zone Heulebeek, ten zuiden van Roeselare.

Ter gelegenheid van O.L.H. Hemelvaart zijn alle stadsdiensten gesloten op donderdag 26 mei.

 • bomenteller

RSL Boomt, het actieplan van de Stad Roeselare, heeft de ambitie om tegen 2025 zo’n 100.000 nieuwe bomen aan te planten.

 • affiche tentoonstelling Nick Ervinck

Nick Ervinck, Cultureel Ambassadeur voor Roeselare 2020-2023, geeft met de expo GNI-RI may 2022 een nieuwe inkijk op zijn talent. Hij toont in Cultuur- en Erfgoedhuis Ter Posterie in primeur een nieuwe reeks tekeningen en een fijne selectie kleine keramische sculpturen.

 • bloemenweide

Jaarlijks zien de Roeselarenaars het gebeuren. Op enkele dagen tijd verandert de aanblik van de stad met een ongekende kleurenpracht dankzij de aanplant van meer dan 16.500 eenjarige planten en bloemen. En dat bovenop de honderden perken met vaste planten verspreid over de stad.

 • regenboogvlag

17 mei is de Internationale Dag tegen Homofobie en Transfobie, ook wel IDAHOT genoemd. Elk jaar zet de wereld op die dag verdraagzaamheid en de strijd tegen homo- en transfobie in de kijker. Ook Roeselare neemt hieraan deel en organiseert een hele reeks activiteiten en ontmoetingsmomenten.

Het stadsbestuur krijgt meldingen over e-mails uit naam van Collections Attorneys Europe, een incassobureau uit Antwerpen. 

 • vingers maken V-teken tegen racisme

Volgens cijfers van Unia werden in 2020 minstens 29 Roeselarenaars het slachtoffer van racisme. Deze meldingen zijn volgens UNIA slechts het topje van de ijsberg. Veel slachtoffers maken geen melding omdat ze dit een moeilijke stap vinden.

 • gevel RSL Op Post

RSL houdt een opendeurdag met workshops en infostandjes. Iedereen is welkom op zaterdag 14 mei om kennis te maken met het aanbod. Op vrijdag 13 mei wordt RSL Op Post officieel geopend, een feest waar stad Roeselare al geruime tijd naar uitkeek maar waar corona zijn stokje voorstak. 

 • opgraving met kruik en meetlat

Met een lezing en lancering van een archeologische kaart pakt Roeselare, als Onroerenderfgoedgemeente, opnieuw uit met haar rijke archeologische verleden.

 • pleintje met groen en rustplekken achter de kerk van Beitem

Door het bouwen van de nieuwe school, het uitbreiden van jeugdheem “De Ketting” en het omvormen van het kerkgebouw tot een nieuw wijkhuis, is de dorpskern van Beitem aan een grondige metamorfose bezig. Ook de gemeenschappelijke openbare ruimte wordt heraangelegd.

 • Bootjes stadspark Roeselare

Stad Roeselare heeft voor zomer 2022 heel wat in petto! De toeristische programmatie legt focus op culinaire beleving. Voor de exploitatie van een urban zomerbar aan de Kop van de vaart zoeken we een creatieve en dynamische horeca-uitbater.

 • nieuwe straatbanieren kleuren het stadscentrum

De voorbije 12 maanden kon stad Roeselare in het centrum 42 nieuwe winkels en horeca verwelkomen, waarvan 11 pop-ups. In vergelijking met de gemiddelde centrumstad hebben we een lager leegstandscijfer (11,8%).

 • boterhamdoos vol gezond lekkers

In het kader van het project ‘Superfood voor jonge helden’ werkte de Stad samen met 3 scholen pilootprojecten uit rond gezonde voeding. Dit laat de scholen toe om uit te zoeken wat hun leerlingen nodig hebben, en hoe de school hieraan tegemoet kan komen. 

 • hart voor Oekraïne

Momenteel verblijven al meer dan 70 Oekraïense vluchtelingen in onze stad, vooral bij gastgezinnen. In mei start stad Roeselare, op vraag van de Vlaamse overheid, met de collectieve opvang van vluchtelingen uit Oekraïne.

 • zonnepanelen

In vier Roeselaarse wijken, de Energiewijken #VANRSL, worden  projecten rond collectief renoveren opgezet.

 • beweegbank in tuin

De recent aangelegde open tuin nabij WZC Sint-Henricus is een bank rijker, geen gewone bank maar een beweegbank. Dat is geen klassieke zitbank, maar een bank die voorzien is van hendels, beugels, trappen,… Een beweegbank heeft op die manier dus meerdere functies zoals rusten, ontmoeten én...

Pagina's

x
Kan ik je helpen?
Bertje, chatbot van Roeselare. Kan ik je ergens mee helpen?