Nieuws

Nieuws:

Alle nieuws

De online inschrijvingen voor de Zapperactiviteiten tijdens de herfst-, kerst- en krokusvakantie starten op zaterdag 6 oktober vanaf 9 u.

Reveil wil Allerheiligen nieuw leven inblazen door op 1 november de begraafplaats van zoveel mogelijk gemeentes onder te dompelen in een warme gloed van ingetogen muziek en lokale levensverhalen.

Als dienst- of hulpverlener krijg je ook anderstalige cliënten over de vloer. Dat zorgt voor een extra uitdaging. Eén daarvan is vlot en duidelijk communiceren om een toegankelijke dienstverlening mogelijk te maken.

Luchtkwaliteit is hot deze dagen. Vorige zaterdag werden in de Standaard de resultaten gepubliceerd van CurieuzeNeuzen Vlaanderen, het grootste burgeronderzoek naar luchtkwaliteit ooit.

Stad Roeselare organiseert lijndans en core voor 50-plussers: 10 weken lang een uurtje sportelen in groep is goed voor lichaam en geest.

Lijndans

Captatie- en recreatieverbod door blauwalgen intetrokken op deel van kanaal Roeselare-Leie

Officieel is de herfst al in het land, en al valt er nog weinig van te merken, de bomen staan op het punt om hun blaadjes los te laten. Stad Roeselare bereidt zich alvast op de bladerval voor door begin oktober de bladkorven uit te zetten. 

De stad heeft de voorbije jaren sterk ingezet op openbaar groen. Naast de aanleg van nieuwe groene zones en het vergroenen van sterk verharde locaties in de stad, vindt Roeselare het noodzakelijk om ook de bestaande groenzones en parken een flinke opfrisbeurt te geven.

Tijdens de eerste aflevering van MAKE BELGIUM GREAT AGAIN gisterenavond 18 september om 20.35 uur op VTM werd een oproep gelanceerd aan de kijkers om zich positief te registreren als orgaandonor op zondag 23 september. Verschillende Vlaamse steden en gemeenten nemen deel aan...

Onlangs waren heel wat katten besmet met de niesziekte. Deze virusinfectie is erg besmettelijk en daarom is het belangrijk om dit zo snel mogelijk onder controle te krijgen. Na onderling overleg met de dierenartsen werd beslist dat het asiel tijdelijk geen katten meer zou opnemen.

Het captatieverbod uit alle onbevaarbare waterlopen in West-vlaanderen wordt opgeheven.

 Wat is toegestaan

Het OCMW Roeselare verkoopt, in samenwerking met het sociaal verhuurkantoor, een aantal woningen met renovatieverplichting. Het gaat over drie rijwoningen, één garage en één appartement in Roeselare. De woningen kunnen elk apart of meerdere samen aangekocht worden.

 

In 2017 werd door stad Roeselare beslist om te experimenten met compacterende  straatvuilnisbakken. Daarom werd in het eerste kwartaal van 2018 een aanbestedingsprocedure voor de aankoop van meerdere compacterende vuilnisbakken opgestart.

 

Stad Roeselare en het Agentschap voor Natuur en Bos gaan van start met de aanleg van een wandellus in het Bergmolenbos. De aanleg is een nieuwe stap in de uitbouw van het stadsrandbos tot een aantrekkelijk en toegankelijk recreatiegebied.