“Sounds of our Cities” zet kunstenaars aan het werk in Krottegem

18 Februari 2020

Vanaf 25 februari verwelkomt Stad Roeselare enkele buitenlandse kunstenaars op Krottegem. Binnen het Europees kunstproject “Sounds of our Cities”, gaan ze creatief aan de slag op basis van gesprekken die ze zullen voeren met de Krottegemnaren.

Het project Sounds of our Cities is een culturele samenwerking tussen de Stad Roeselare, de universiteit van Aalborg (Denemarken), de kunstenorganisatie Idensitat Associacio D’art Contemporani uit Barcelona en Dear Hunter, een Nederlandse firma die vooral het leven in steden en buurten bestudeert.

‘We gaan met dit kunstproject aan de slag op Krottegem. Wat de buurtbewoners met ons delen, zal door kunstenaars vertolkt worden in geluidskunst. Een uniek project waaraan in 2 containers op de Onze-Lieve-Vrouwemarkt gewerkt wordt. Ik kijk al uit naar de presentatie van het resultaat deze zomer. Voor Krottegem wordt het alvast een mooie opportuniteit om eens op een andere manier in de kijker te staan.’ legt burgemeester Kris Declercq uit.

Van 25 februari tot 30 april zullen er op de Onze-Lieve-Vrouwemarkt twee containers staan. Een aantal sociologen en Europese kunstenaars vertoeven gedurende die periode in Krottegem, met de oude bibliotheek De Vriendschap en de containers als uitvalsbasis.

Ze zullen vrijblijvende en ontspannen gesprekken houden met inwoners van Krottegem over het leven in de wijk, de identiteit van de Krottegemnaar en de toekomstplannen voor de buurt.

Aan de hand van de gevoerde gesprekken en de ideeën die ze opdoen over het sociale leven in Krottegem, gaan ze vervolgens creatief aan de slag met geluidskunst. Doelstelling is om een zicht te krijgen op de typografie van de buurt en om de uitdagingen op vlak van de fysieke ruimte te interpreteren via auditieve kunst.

De vooruitgang van hun werken kan gevolgd worden in de containers. Tijdens de Krottegemse Feesten (21 tem 24 mei 2020) zal er ook al meer te zien zijn en nadien volgt nog een tentoonstelling met de definitieve werken.

 

  • Krottegem
Krottegem
x
Kan ik je helpen?