Stad Roeselare krijgt 425.000 euro voor de herinrichting van de Moermanparking.

16 december 2021

Jaarlijks trekt de Vlaamse regering 1.200.000 euro uit voor thematische stadsvernieuwingsprojecten. Dit jaar lanceerde de minister bevoegd voor stedenbeleid een thematische oproep rond het thema hittebestendige stad. Stad Roeselare diende een project in rond de ontharding van de Moermanparking.

De Moermanparking, op vandaag een grote verharde oppervlakte in het hart van de stad, wenst Roeselare om te vormen tot een klimaatadaptief park met kansen voor ontmoeting, sport en spel. Zo transformeert de Moermanparking door ontharding tot een grote koeltezone in het verharde en dichtbebouwde centrum van de stad. Een groenblauwe long in het verlengde van de Ronde Kom en de Kleine Bassin en op een steenworp van het kernwinkelgebied.

Het ontwerp moet resulteren in een bruisend stadsdeel met ruimte voor verpozing in het groen, maar waar ook kinderen kunnen spelen en ouders elkaar kunnen ontmoeten. Door ruimte te voorzien voor waterinfiltratie en buffering wordt tevens de veerkracht van het watersysteem verhoogd. Bomen en planten zullen dan weer zorgen voor biodiversiteit, zuurstof en gezonde lucht in het hart van de stad.

  • vrouw ademt diep in bij grasplein
Toon vergrote weergave in een popup (vrouw ademt diep in bij grasplein)
x
Kan ik je helpen?
Bertje, chatbot van Roeselare. Kan ik je ergens mee helpen?