Stad Roeselare ontzorgt jouw dakisolatieproject!

27 mei 2024

In april 2023 lanceerde de Stad de JAAA MAAR HOE-campagne, waarbij inwoners tegen een zeer voordelig tarief (50 euo i.p.v. 600 euro) renovatieadvies kunnen aanvragen bij erkende benovatiecoaches. Dit resulteerde op vandaag in 320 gedetailleerde renovatierapporten. Dak- of zoldervloerisolatie werd in 240 rapporten aanbevolen, waarvan in 210 gevallen met hoge prioriteit.  

De JAAA MAAR-HOE campagne wordt nu uitgebreid met het ontzorgingspakket dak- en zoldervloerisolatie en loopt nog tot en met 15 oktober 2024

Het pakket biedt financiële en logistieke ontzorging op maat, afhankelijk van het profiel van de aanvrager en het belastbare inkomen. De details van deze profielen zijn vastgelegd om de ondersteuning optimaal af te stemmen op de behoeften van de inwoners.  

Het basispakket omvat de volgende diensten:  

  • Een huisbezoek met opmeting 

  • Opmaak en bezorging van een offerte voor isolatiematerialen 

  • Levering van de materialen bij de inwoner (op het gelijkvloers) 

  • Als inwoner kiest voor doe-het-zelf, ontvangt hij de nodige instructies en een noodlijn voor hulp.  

  • Ophalen van de overschotten (op het gelijkvloers) 

Daarnaast kan men ook kiezen voor extra diensten zoals zolderopruiming, uitvoering van de isolatiewerken en afwerking voor doe-het-zelvers.  

Wie kan beroep doen op het aanbod?  

Al wie renovatieadvies aanvroeg en waar uit het renovatierapport blijkt dat het dak van de woning niet of onvoldoende geïsoleerd is. Zowel eigenaars-bewoners als private verhuurders komen in aanmerking. Afhankelijk van het profiel waartoe je behoort, zijn het pakket en de bijhorende opties gratis of (deels) betalend.  

Vroeg je nog geen renovatieadvies aan? Dat kan nog t.e.m. 15 oktober op https://www.klimaatswitch.be/duurzaam-renoveren-jaaa-maar-hoe 

Voor meer info en om te zien voor welk pakket je in aanmerking komt, surf je naar www.klimaatswitch.be/duurzame-dak-of-zoldervloerisolatie-jaaa-maar-hoe of neem contact op met de Dienst Wonen (wonen [at] roeselare.be)  

  • campagnebeeld renovatiecampagne
Toon vergrote weergave in een popup (campagnebeeld renovatiecampagne)
x
Kan ik je helpen?
Bertje, chatbot van Roeselare. Kan ik je ergens mee helpen?