Stad Roeselare, Provincie West-Vlaanderen en Aquafin werken samen aan een propere Regenbeek en een fietsveilige Moorseelsesteenweg

18 Januari 2023

De Regenbeek kronkelt rondom het Sterrebos. Doorheen de jaren werd de beek geteisterd door vervuiling. De Stad, de Provincie en Aquafin slaan de handen in elkaar om de Regenbeek te saneren. 

Aanleg gescheiden rioleringsstelsel in de Moorseelsesteenweg (tussen het kruispunt Vijfwegen en de Sterrebosdreef) en in die straten waarvan de riolering aansluit op deze hoofdriolering. Het gaat om Hof ter Weze, Sint-Henricusweg, Oude Zilverbergstraat, Valleistraat, Bergeikenstraat en Sterrebosdreef. 
Na deze werken zal het vuile afvalwater van de woningen naar de rioolwaterzuiveringsinstallatie van Aquafin in de Regenbeekstraat stromen. Daar wordt het gezuiverd vooraleer het naar een waterloop in de natuur stroomt. Voor Roeselare is dit de Mandel. 

Aanleg nieuw fietspad aan beide kanten van de Moorseelsesteenweg (tussen de Vijfwegen en de Sterrebosdreef) die mooi aansluit op de fietspaden die al voorzien zijn tussen de Sterrebosdreef en de Rijksweg.  Na de werken, blijft parkeren mogelijk aan de kant van het Sterrebos tussen de Vijfwegen en de toegang tot het bos.

Provincie en Aquafin investeren mee. 
Aquafin legt op bepaalde plaatsen een collector aan die grote hoeveelheden afvalwater afvoeren naar een zuiveringsstation.
De Provincie West-Vlaanderen maakt de vijver schoon wat de ontwikkeling van de biodiversiteit op de vijverbodem en oevers ten goede komt. Voor voetgangers komt er een nieuw vlonderpad tussen de Moorseelsesteenweg en de Graaf de Thienneslaan. Zo worden ook de eeuwenoude eiken aan de rand van de vijver beter beschermd. 

  • simulatie van Moorseelsestwg met fietspad aan beide kanten
Toon vergrote weergave in een popup (simulatie van Moorseelsestwg met fietspad aan beide kanten)
x
Kan ik je helpen?
Bertje, chatbot van Roeselare. Kan ik je ergens mee helpen?