Stadspersoneel #VANRSL naar het werk met Testkaravaan

21 juni 2022

Heel wat medewerkers van Stad en OCMW Roeselare gaven hun auto de voorbije 14 dagen verlof.  

Dankzij De Testkaravaan van de Provincie West-Vlaanderen konden ze in de periode tussen 9 en 23 juni gratis een duurzaam vervoersmiddel testen om het woon-werkverkeer op een andere manier te beleven.  In totaal gingen 85 medewerkers gingen de uitdaging aan en testten een elektrische fiets, een speedpedelec, een elektrische (bak)fiets of een fietskar voor de verplaatsingen van en naar het werk. 

Zo'n 94 andere medewerkers, waarvan velen al een traditie hadden om zich duurzaam naar het werk te verplaatsen,  engageerden zich om dat zeker ook te doen gedurende diezelfde twee weken maar dan met eigen fiets, openbaar vervoer of te voet.  

Deze collega’s zullen in deze periode samen ongeveer 30 000 duurzame km hebben afgelegd, goed voor een besparing van 4 ton CO2. Daarmee hebben de medewerkers een grote inspanning geleverd om de ecologische voetafdruk te verkleinen.   

Deze actie is een initiatief van het ecoteam van Stad en OCMW Roeselare, een intern werkgroep die inzet op duurzame initiatieven op de werkvloer. Het ecoteam organiseert jaarlijks de Junichallenge waarbij medewerkers worden uitgedaagd om zo duurzaam mogelijk naar het werk te komen tijdens de maand juni.

  • fietsen van de testkaravaan op een rij
Toon vergrote weergave in een popup (fietsen van de testkaravaan op een rij)
x
Kan ik je helpen?
Bertje, chatbot van Roeselare. Kan ik je ergens mee helpen?