Startschot voor de heraanleg van de Jan Mahieustraat

11 Januari 2022

De heraanleg van de Jan Mahieustraat is van start gegaan. Zowel onder- als bovengronds wordt de straat in een volledig nieuw jasje gestoken. De handelaars, die vragende partij waren voor deze herwaardering kijken al uit naar de Batjes in juni 2022.  Zonder onvoorziene omstandigheden zijn de werken dan afgerond.  De winkels blijven open tijdens de werken. Het wordt even door het stof bijten, maar het resultaat zal er zijn met de Batjes: meer wandelcomfort, sfeer en groen in een veilig, proper, smaakvol centrum.

Tussen de Ooststraat en de H. Consciencestraat worden nieuwe rioleringen aangelegd. Het nieuwe gescheiden rioolstelstel zal er voor zorgen dat het vuil afvalwater voortaan gescheiden wordt van het proper regenwater. Het regenwater wordt mettertijd aangesloten op de koker van de Sint-Amandsbeek en is een voorafname op de sanering van de Sint-Amandsbeek, dat op middellange termijn wordt aangepakt.

Na de ondergrondse vernieuwing, wordt de straat ook bovengronds één en al gezelligheid. Door te ontharden bevestigt de Stad haar ambities op vlak van een klimaatbewuste aanpak. Ook fietsenstalplaatsen, terrassen en nieuwe duurzame openbare ledverlichting krijgen hun plaats.

Aan de ene kant van de straat wordt de parkeerstrook weggenomen ten voordele van meer plaats en comfort voor de wandelaars. Op vlak van toegankelijkheid wordt de Jan Mahieustraat dus een pareltje. Door te kiezen voor een aanleg zonder borduren, verhogen we aanzienlijk het comfort voor rolstoelgebruikers, mensen met een kinderwagen, …

Tijdens deze werken neemt de Stad maatregelen om de hinderlijke impact van de werken zo beperkt mogelijk te houden. 

  • vermijden van werfverkeer in de ochtend- en avondspits
  • aandacht voor veilige aan- en wegrijroutes
  • de bereikbaarheid van winkels zo hoog mogelijk houden
  • aandacht voor de zwakke weggebruiker
  • controle op kwalitatieve en veilige werfafsluitingen, onderhoud, …
  • beperken van stof- en geluidshinder, voldoende reiniging, …

 

Om een vlotte circulatie en bereikbaarheid in het centrum te behouden, wordt de rijrichting in de H. Horriestraat tijdelijk omgekeerd. Fietsers en auto’s kunnen via de Ooststraat de H. Horriestraat inrijden. Parking De Munt blijft zo ook heel goed bereikbaar langs twee kanten, zowel vanuit de H. Consciencestraat als komende van de Ooststraat.

  • Jan Mahieustraat
Toon vergrote weergave in een popup (Jan Mahieustraat)
x
Kan ik je helpen?
Bertje, chatbot van Roeselare. Kan ik je ergens mee helpen?