Nieuws

13 augustus 2020

Herstel aan riolering

Van maandag 17 t.e.m. woensdag 19 augustus zal de Blommestraat onderbroken zijn. 
Er is een omleiding voorzien.

Meer info

    13 augustus 2020

    Herstellingen beton- en fietsvakken

    De werken gaan van start op maandag 17 augustus en duren t.e.m. vrijdag 28 augustus.

    Meer info

    • stadhuis
    4 augustus 2020

    Ter gelegenheid van Onze-Lieve-Vrouw Hemelvaart zijn alle stadsdiensten gesloten op zaterdag 15 augustus.

    KOERS. Museum van de Wielersport, het Vrijetijdspunt en Toerisme Roeselare blijven open op zon- en feestdagen. Je kan er iedere zomerdag terecht voor een bezoekje.

    • vlaggetje hondenpoep
    4 augustus 2020

    De actie waarbij vlaggetjes worden gezet op plaatsen waar veel hondenpoep ligt, is geen nieuwe actie van de Stad maar werd wel in een nieuw jasje gestoken. Met deze actie wil de Stad de problematiek van hondenpoep visualiseren en een duidelijke boodschap achterlaten: hondenpoep ruim je op!

    • Campagnebeeld warme dagen
    21 juni 2019

    De voorspellingen van het KMI verwachten een snelle en sterke stijging van de temperatuur. Dit houdt voor iedereen, maar vooral voor kwetsbare groepen, extra risico's in op ernstige gezondheidsproblemen.

    • dinsdagmarkt met coronamaatregelen
    3 augustus 2020

    Niet alleen in de winkels, maar ook op de Roeselaarse dinsdagmarkt geldt het alleen winkelen. Tegelijk werd vandaag beslist dat de wekelijkse rommelmarkt in Beitem tot nader order niet meer kan doorgaan.

     

    3 augustus 2020

    Vanaf 1 augustus start Kunst in de Stad, het 2de luik van Kunst.en.route. Een vervolg op de eerste succesvolle editie in 2018.

    31 juli 2020

    Update 11.41 uur - De brandweer meldt ons dat de geur op het grondgebied Roeselare intussen grotendeels verdwenen is. De brandweer doet verder onderzoek, maar heeft mogelijk te maken met een installatieactiviteit bij een bedrijf. Er is geen onmiddellijk gevaar voor de gezondheid.

    29 juli 2020

    Op maandag 27 juli jl. formuleerde de Nationale Veiligheidsraad een reeks aanvullende maatregelen in de strijd tegen het coronavirus. Op basis van de evolutie van de epidemiologische situatie is een tweeledige strategie uitgewerkt, die een nationaal en lokaal besluitvormingssysteem vereist.

    • zone mondmaskerverplichting
    24 juli 2020

    In Roeselare worden de cijfers van het aantal besmettingen door het coronavirus nauwkeurig gemonitored door de Veiligheidscel van de Stad. Net zoals overal elders in het land, is er ook in onze stad een lichte stijging merkbaar. Daarom neemt de stad extra maatregelen.

    24 juli 2020

    De Vlaamse overheid werkte een ontwerp actieplan uit om voedselverliezen te vermijden en biomassa beter te benutten. Tegen 2025 zou het voedselverlies in Vlaanderen met 30 procent moeten dalen.

    • Veilig shoppen in RSL
    23 juli 2020

    Geen verlofperiode voor het coronavirus. In het ganse land is er een heropflakkering van het aantal besmette personen waarneembaar. De cijfers van het aantal besmettingen in Roeselare worden reeds sinds vorige week nauwkeurig gemonitored door de veiligheidscel van de Stad.

    • speelplein Dumont Wyckhuyse
    23 juli 2020

    Voor elk kind een speelelement in een straal van 400 meter? Roeselare is goed op weg om haar ambitie waar te maken! Jaarlijks wordt in Roeselare een planning opgemaakt om enerzijds de structurele speelruimte te renoveren en anderzijds nieuwe speelruimte aan te leggen.

    • 6 gouden regels in de strijd tegen corona
    20 juli 2020

    Wekelijks dinsdagmarkt: mondmasker verplicht!

    Vanaf dinsdag 21 juli is het voor iedereen vanaf 12 jaar verplicht om een mondmasker te dragen op de dinsdagmarkt.

    Dit is een extra maatregel, naast diegene die al geldig waren:

    • student
    20 mei 2020

    Studenten die niet thuis of in onderwijsinstellingen kunnen studeren, mogen in openbare ruimtes blokken. Die ‘silent places’ mogen van de Nationale Veiligheidsraad opnieuw georganiseerd worden als de regels rond social distancing gerespecteerd worden.

    • Bord Mooimakers Krottegem
    16 juli 2020

    Op vijf locaties in Roeselare staan sinds kort borden met daarop enkele werken van cartoonist Filip Cardoen. De werken zijn een ode aan onze Roeselaarse Mooimakers, een blijk van appreciatie voor hun onvoorwaardelijke inzet in de strijd tegen zwerfvuil.

    • Oproep tele onthaal
    13 juli 2020

    Vormingskansen, een warme groepssfeer en werkelijk iets kunnen betekenen voor anderen. Da’s wat vrijwilligerswerk bij Tele-Onthaal te bieden heeft. Misschien wel voor jou?

    3 juli 2020

    Op 26 juni 2020 werd blauwalgengroei waargenomen op het Kanaal Roeselare-Leie. Blauwalgen - of cyanobacteriën - zijn bacteriën die leven in zoet water en die er uitzien als wier. Bij voldoende licht en hoge temperaturen kunnen ze zich explosief vermenigvuldigen.

    x
    Kan ik je helpen?