Update tijdelijke afsluiting gasinstallaties in Stationsdreef 148

30 juli 2021

Update 19.30 u.

In de Stationsdreef 148 werd vandaag door de hulpdiensten na meting van verhoogde aanwezigheid van CO, de algemene gastoevoer afgesloten. Deze namiddag werden alle verbrandingsinstallaties in de verschillende appartementen van het gebouw een voor een gecontroleerd door de brandweer samen met een erkend technieker, bijgestaan door Fluvius.

Waar negatieve CO-waarden werden gemeten, werd de gastoevoer terug opengezet.

Oorzaak is verschillende verbrandingstoestellen met een slechte verbranding. Bij die appartementen verzegelde Fluvius de gaskraan en dient de eigenaar de nodige stappen te nemen om de installatie te herstellen of te vervangen waarna Fluvius de gaskraan opnieuw kan vrijgeven.

De bewoners van het gebouw zijn op geen enkel moment in gevaar geweest en werden geïnformeerd over de situatie.

De bewoners waarvan de gastoevoer werd afgesloten, kunnen in afwachting voor hun noden zoals koken of warm water om zich te wassen terecht bij familie of vrienden of beroep doen op de stadsdiensten.

De Stad voorziet de nodige nazorg en opvolging.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

In de Stationsdreef 148 gaf vannacht een CO-meter een verhoogde aanwezigheid aan van CO. Daarop kwamen de hulpdiensten ter plaatse om enkele bijkomende metingen te doen. Ook bij die testen werd een verhoogde aanwezigheid van CO vastgesteld.

Om de veiligheid van alle bewoners in het gebouw te kunnen garanderen, werd door de brandweer en politie beslist om de gasaanvoer in het gebouw af te sluiten. Vervolgens wordt het gebouw grondig geventileerd en zullen er nieuwe metingen worden uitgevoerd. Afhankelijk van de resultaten, kan alles opnieuw worden vrijgegeven.

De bewoners van het gebouw worden allemaal gecontacteerd en geholpen waar nodig. De Stad volgt samen met de hulpdiensten de situatie van heel nabij op.

  • gasmeter
Toon vergrote weergave in een popup (gasmeter)
x
Kan ik je helpen?
Bertje, chatbot van Roeselare. Kan ik je ergens mee helpen?