Update winterdienst 1 februari 2019

31 Januari 2019

Update winterdienst 1 februari 2019 - 14.04 uur

De Spiraalbrug werd opnieuw open gesteld voor gebruik. 

Strooiactiviteiten 31 januari - 1 februari 2019

Er wordt opnieuw sneeuw verwacht en dus gaan onze strooidiensten deze nacht weer op pad. 

De fietspaden worden gepekeld volgens code rood

De wegen worden gestrooid volgens code rood

Om de voorspelde weersperikelen aan te pakken, starten we reeds om 20 u. vanavond met strooi- en pekelactiviteiten op de weg. Vanaf middernacht wordt de ploeg versterkt met extra mensen en materiaal.

Er wordt gestrooid en gepekeld met meerdere vrachtwagens op de invalswegen, in de centra, langs de Kleine Ring, op vorstgevoelige en kritieke punten zoals Bruanebrug, Schaapbrug, tunnel Leopold-III-laan. Binnen de kleine Ring wordt de sneeuwruimer ingezet.

Voor de fietspaden worden, ook deze nacht al, drie pekelmachines inclusief sneeuwruimers ingezet. We zetten in op de vrijliggende en aanliggend fietspaden, de spiraalbrug, voetgangersstrook op het Stationsplein, fietstunnel ter hoogte van GLS-site, tunnel Leopold-III-laan.

Morgenvroeg, vanaf 6 u., zullen een aantal ploegen de voetpaden in het centrum, de stationsbuurt, in schoolomgevingen, ... sneeuw ruimen.

De situatie wordt van dichtbij opgevolgd en bijgestuurd waar nodig. We volgen de strooidienst code rood. Wat dat betekent voor het strooiplan/winterdienst lees je hier.